Rođen u Parizu 1972. godine, Gaspard Yurkievich je studirao u Studiju Bercot od 1991. do 1993. godine, a nakon akademskog obrazovanja  sticao i praktična modna znanja u studijima Jean Paula Gaultiera, Thierryja Muglera i Jeana Collone.

Dizajnerske veštine talentovanog Parižanina proverene su na nekoliko takmičenja – Yurkievich je osvojio nagradu na 12. Međunarodnom festivalu umetnosti i mode u Hyeresu 1997. godine kao i prestižno priznanje ANDAM 1998. godine.

Kako bi što dublje proniknuo u tajne modne industrije, Gaspard se od 1996. do 1998. godine okušao i u odnosima s javnošću i bavio se organizacijom i pripremom modnih revija u saradnji s Isabelle Roque.

Debitovao je na pariskoj modnoj pisti s kolekcijom jesen-zima 1999. godine i od tada njegove mladalačke i neustrašive kreacije plene pažnju modnih kritičara. Njegova muška kolekcija za 2004. godinu bila je u svim glavnim naslovima, zahvaljujući zanimljivim i intenzivnim seksualnim konotacijama dok je 2005. godine upravo insistiranjem na aseksualnom izbio u prvi plan. S njim uvek treba očekivati neočekivano, zaključili su kritičari.