Modni brend Jacquemus već je dobro poznat po kreativnim lokacijama za modne revije, shootinge kolekcija i promocije novih proizvoda. Ne zaboravljamo reviju u polju lavande ili solani, ali i Jacquemus torbica koje su se vozile Parizom i jezerom Como.

Isto tako kreativni direktor Simon Porte Jacquemus zna kako najbolje pozicionirati svoje radnje. Tako se u letnjoj sezoni okrenuo uživanju na moru, pa se pop-up butik pojavio na omiljenoj party destinaciji, Saint-Tropezu. Od maja do oktobra, brend je svoj butik imao i u čarobnoj atmosferi uz jezero Como, u butiku Tessabit u Cernobbijui. Početkom godine pa sve do aprila, kupci su mogli da uživaju i u kultnoj pariskoj robnoj kući Galeries Lafayette koja je sadržavala svoj pop-up.

Naravno, nijedan od njih nije bio samo klasičan butak - svaki od njih je nudio svoju viziju brenda u odnosu na sezonu, te popularne artikle i poruke koje brend šalje.

Logično, hladna sezona poziva na sneg i zimsku idilu pa se tako nova Jacquemus pop-up radnja sada otvorila u Courchevelu, prestižnom zimovalištu i skijalištu u francuskim Alpima. To je ujedno i prvi Jacquemus butik u planinama.

Pod nazivom LES VACANCES AU SKI DE JACQUEMUS (Jacquemus skijaški odmor), zimski izlog napravljen je po uzoru na onaj u pariskoj Aveniji Montaigne. Na ulazu, kupce dočekuju skije i snowboard, a odmah se s prozora vidi i predivno srebrno božićno drvce. Jednostavno uređen butik neutralnih boja u centralnom delu nudi svoju popularnu Le Bambino torbicu, a na policama sa strane vise komadi iz zimske kolekcije.

Na svoj prepoznatljiv način, Jacquemus je predstavio kreativne i inovativne reklame kojima je najavio otvaranje svog zimskog pop-up butika, te je ponovo potvrdio titulu brenda s najboljim marketinškimtimom modnog sveta.

Tako su se na Instagramu pojavili video-zapisi na kojima se jelka na Jacquemus skijama spušta na snježnoj padini ili torbice sa skijaškim modnim dodacima obešene na palicama na skijanje. Tu je i skijaš odeven u ronilačko odelo kako po snegu hoda s Jacquemus boardom.

Slobodno možemo da kažemo, ništa manje od Jacquemusa nismo ni očekivali!