Valery Guzema, dizajnerka nakita iz Ukrajine, primer je moderne žene koja uspeva da postigne sve što je ispunjava - ona razvija sopstveni brend, podiže dvoje dece (najmlađe je rođeno pre nekoliko nedelja) i aktivno učestvuje u volonterskom radu. Više ćemo vam reći o bivšoj Elle-Girl, čiji nakit danas nose glumica Milla Jovovich i prva dama Ukrajine Olena Zelenska.

Valery Guzema je u modnu industriju ušla pre mnogo godina kao novinarka, radila je za Elle Ukraine nekoliko godina, a 2016. godine odlučila je da pokrene sopstveni brend nakita. Počelo je sa kapitalom od 500 dolara: "Uvek sam želela da nosim nakit koji nigde nisam mogla da pronađem. Moj prvi početni kapital bilo je zlatno nasleđe, koje je moja majka izvadila iz fioke. Zatim sam pronašla juvelira i s tim novcem stvorila svoju prvu kolekciju," seća se Valery Guzema. Tokom sedam godina rada, predstavila je oko 40 kolekcija i osvojila čitavu zemlju svojim suptilnim geometrijskim nakitom. Poslednjih godinu i po fokusirala se na međunarodni razvoj, a Olena Zelenska, prva dama Ukrajine, postala je jedna od neslužbenih ambasadorki brenda.

Ona se prvi put se pojavila u nakitu brenda na inauguraciji predsednika Volodimira Zelenskog. Tada je prva dama izabrala ikonične minđuše iz Space kolekcije, koje savršeno ilustruju estetiku ovog brenda - suptilnu, uzdržanu, ali istovremeno nekonvencionalnu. "Ove minđuše napravili smo prema posebnoj skici dizajniranoj za prvu damu. Ručno su izrađene od žutog zlata. Počastvovani smo što Guzema Fine Jewelry doprinosi imidžu prve dame na tako važnom danu za zemlju," rekla je tada Valery Guzema

6web2.jpg
Valery Guzema 

14web2.jpg
Valery Guzema 

Zahvaljujući minimalističkom dizajnu, nakit iz različitih kolekcija lako se može kombinovati međusobno, stvarajući svaki put nov izgled. Čak i etnički motivi u njenom nakitu izgledaju nenametljivo i ležerno, što privlači žene različitih profesija da ih dodaju svojim kombinacijama.

8321-1-pro_capture_one_01631.jpg
Valery Guzema 
8315-1-pro_capture_one_01910_1.jpg
Valery Guzema 

Kao i mnogi drugi volonteri, Valery Guzema primećuje da postaje sve teže prikupiti humanitarnu pomoć. Međutim, ona je pronašla rešenje - lansirala je humanitarnu kolekciju FREEDOM posvećenu Ukrajini, a svi prihodi od njene prodaje idu u humanitarne svrhe. Nakit iz kolekcije već je viđen na holivudskoj glumici Milli Jovovich.

Danas brend Guzema Fine Jewelry aktivno radi na svom proboju na nova tržišta, ali ne zaboravlja lokalne kupce. Čak je i radnja u centru grada ponovo otvorila svoja vrata. "Nakit pruža emocije, a danas su nam one važnije nego ikad," kaže dizajnerka. - Nakit često povezujemo s važnim uspomenama, zbog čega ih čuvamo i pažljivo skupljamo."

7web2.jpg
Valery Guzema 
1web2.jpg
Valery Guzema 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.