“Have no fear of perfection - you’ll never reach it.” Salvador Dali

Potraga za savršenstvom, sopstvena očekivanja i društveni standardi... mogu da nas udalje od svoje suštine i ličnog identiteta. To je proces koji prolaze obe strane - i umetnik u kreativnom procesu i savremena mlada u odabiru umetničke kreacije u kojoj će se predstaviti za svoj THE day. U kampanji New Age Bride za proleće 2024. Nina Rajak prožima dizajnersko iskustvo s doživljajem žena s kojima se svakodnevno susreće u svom ateljeu. 

Kolekcija rezultira formama oslobođenim od stega očekivanog, tradicionalnog i već viđenog: tu su ručno rađeni 3D skulpturalni ornamenti na haljinama, odvažna odela s biserima i naglašenim ramenima, mini-dužine s XXL mašnama... s druge strane, bezvremeni dodir ogleda se u svili kao jednom od dominantnih materijala kolekcije, a koja nikada ne izlazi iz mode, baš kao i plisir i čipka koje bivaju redefinisane za savremenu, nekonvencionalnu mladu. I za kraj, beli oversize mantil umesto venčanice kao it komad s novom namenom.

5 (1).jpg
Miomir Milić 

7.jpg
Miomir Milić 

8 (1).jpg
Miomir Milić 

15.jpg
Miomir Milić 

19 (1).jpg
Miomir Milić 

23.jpg
Miomir Milić 

14 (1).jpg
Miomir Milić 

21.jpg
Miomir Milić 

1.jpg
Miomir Milić 

6 (1).jpg
Miomir Milić 

12.jpg
Miomir Milić 

17 (1).jpg
Miomir Milić 

9 (1).jpg
Miomir Milić 

10.jpg
Miomir Milić 

Nina, koja je u 2023. osvojila Elle Style Award priznanje za dizajnera godine, ovom prilikom približava nam i svoj kreativni proces i daje priliku da zavirimo u njen unutrašnji svet koji prevazilazi granice tek onda kada posluša svoj instinkt. Želja da ženi pruži moć, dignitet i samopouzdanje, da sačuva njenu nezavisnost i nepokornost, a istakne autentičnost, čak i u trenucima u kojima izgovara sudbonosno ''DA'' proizilazi iz dizajnerkine najdublje životne filozofije. Komadi, tako, dolaze kao produžetak tog snažnog karaktera new age mlade.

Izvor: ELLE/T.Đ.

grafika 1.jpg
Miomir Milić 

Fotograf: Miomir Milić
Stilista: Petra Leskovac Vucković
Asistent stiliste: Teodora Vujić
Modeli: Bojana Banjac i Ena Petković
Šminka: Nadica Lekić
Frizura: Vasilisa Majm