Aprilski broj magazina Elle donosi specijalni ELLE FEMME CLUB cover, kreiran u saradnji sa lokalnom vizuelnom umetnicom Anushkom, a koji u fokus postavlja naš novi i autentični aktivistički projekat posvećen osnaživanju žena i jačanju njihovog položaja u društvu.

Nova Elle zajednica, realizovana u saradnji sa feminističkim organizacijama iz čitavog regiona, informisaće vas, edukovati i inspirisati svakog dana na našem web portalu, a koja je ideja i svrha ovog važnog aktivističkog projekta, u novom broju otkriva naša web urednica i idejni tvorac Femme Cluba, Tara Đukić.

Sekciju Priča otvara tekst Ane Dodig, koja se pita u kojoj eri živimo i za kakvu ravnopravnost se borimo, dok nam Jelena Ilić donosi lični osvrt na temu ženskih prijateljstva u doba emancipacije. Psihološkinja Ivana Džamić Mladenović inspiriše nas da se sa dolaskom proleća i mi sami probudimo, a Nina Racić objašnjava kako da se izborimo sa strahom od napuštanja.

Fashion segment započinjemo ekskluzivnim intervjuom sa Patriziom Bambi, osnivačicom i kreativnom direktorkom brenda Patrizia Pepe. ELLE modni saradnik Petar Spasojević donosi insajderski pregled Nedelje mode u Milanu, a istoričar mode Stefan Žarić prenosi živu atmosferu sa izložbe Mode San Franciska. 

Ovog meseca, Anja Ivanović pripremila je dve foto-reportaže, jednu iz kultne Astronomske opservatorije u Beogradu, kao i onu iz dragocenog arheološkog nalazišta Lepenskog vira, a Kristina Škanata u svom afričkom putopisu prenosi živopisne utiske iz Etiopije.

Marina Lucić osvrće se na fenomen povratka vinila, a tu su i intervjui sa producentom Helmutom Jozefom Geierom, umetnikom Vukom Đurićem Endom, kao i Christophom Brachom i Danierom ter Haarom, dizajnerima koji potpisuju najnoviju kolaboraciju sa brendom Ikea i stoje ispred dizajn studia Raw Color.

Ukoliko želite da vam svaki broj stiže na kućnu adresu, pretplatite se za samo 3.190 RSD.

Više saznajte u novom broju magazina Elle koji je od 22. marta u prodaji širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine!

Glavna i odgovorna urednica: Teodora Bogdanović

Web urednica: Tara Đukić

Web novinarka: Natalija Knežević

Art direktorka: Tijana Stamenković