U drugoj polufinalnoj večeri Pesme za Evroviziju, među imenima kao što su Konstrakta, Iva Lorens, Filip Baloš, Džordži, izdvojila se i Teya Dora pesmom ''Ramonda''. Cvet koji u srpskoj istoriji ima posebnu simboliku, za nju predstavlja simbol borbe, hrabrosti i istrajnosti, a zahvaljujući art direkciji Branka Tmušića, snaga pesme sinoć je izvanredno dočarana i scenskim nastupom.

Samo za ELLE, otkrivaju šta je bila inspiracija za kreiranje Teya Dorinog performansa na Pesmi za Evroviziju, kao i kako su izgledali do sada neotkriveni behind the scenes momenti.

''Ideja je bila da se predstavi dramatična bajka koja priča priču o hrabrosti, istrajnosti, ali i fragilnosti. Ona koja podseća da posle kiše uvek dođe Sunce, da je svetlo na kraju tunela, da je noć najtamnija pred svitanje. Audio-vizuelni narativ performansa govori univerzalnim jezikom, te može da se razume na globalnom nivou, ali sa jakom, lokalnom porukom koju nosi simbol cveta ramonde.''

image00009.jpeg
Privatna arhiva 

image00008.jpeg
Privatna arhiva 

image00010.jpeg
Privatna arhiva 

 Impresivnom utisku doprinosi i upečatljiv modni segment. Kostim za Teya Doru kreirala je Mina Cvetinović, koja za ELLE ističe da je nadahnuće crpela iz čiste emocije pesme: ''Teya Dorin look predstavlja jačinu stene, kao i ramondinu snagu da se ponovo rodi i digne iz pepela. Pantalone su redizajn, odrađene u distressed maniru, a, simbolično, kako kostim ide ka gore, dobijamo elegantniji i finiji momenat''. Ne možemo, a da ne spomenemo ni beauty look koji je upotpunio čitavu ideju, zahvaljujući Nikoli Rakiću i Milici Lukaji.

image00001.jpeg
Privatna arhiva 

Retro Garage Sale Poster (Your Story).gif
Privatna arhiva 
image00002.jpeg
Privatna arhiva 

image00005.jpg
Privatna arhiva 

Retro Garage Sale Poster (Your Story) (1).gif
Privatna arhiva 

Slojevitost Teya Dorinog nastupa doprinosi i njegovoj kompleksnosti, kao i izvrsnosti, a za to su bili zaduženi Teya Dora lično, uz art direkciju Branka Tmušića i Rebija, režiju Igora Basorovića i produkciju Milice Fajgelj.

Vidimo se u finalu!

unnamed.jpeg
Luka Pekić 

Izvor: ELLE/T.Đ.