Evrovizijska groznica stigla je i u našu zemlju! Sinoć je u Beogradu održano prvo polufinalno veče 16. po redu izbora Pesme za Evroviziju (nekadašnje Beovizije). Nastupilo je prvih 14 izvođača (8 je prošlo u veliko finale zakazano za subotu, 1. mart), a jedna autentična kantautorka posebno nam je privukla pažnju svojim jedinstvenim nastupom.

Reč je o mladoj Hristini Vuković, autorki i kompozitorki sa zvanjem diplomirane psihološkinje, koja je izvela numeru "Bedem" sa istoimenog albuma prvenca. 

Pitko, čisto, uzvišeno... ovo su epiteti kojima bismo opisali Hristinin glas dok nežno peva o svima poznatim emotivnim stanjima između bliskosti i otuđenosti - koji su i bili početna inspiracija za pesmu. Budući da je za svoje izvođenje pobrala samo reči hvale i simpatije onih koji su se možda prvi put susreli sa njenim autorskim radom, Hristina je nakon ulaska u finale očekivano potvrdila da je veoma zadovoljna, ali i dalje pod velikim uticajem adrenalina.

"Nevena Ivanović i ja smo vizuelno osmislili ovaj nastup. Nedelje truda, rada i ljubavi su uložene u svaki sekund. Imam apsolutno najdivniji tim na svetu", rekla je ona.

image00003.jpeg
Nevena Ivanović 

Ovom prilikom, Elle redakcija je razgovarala sa našom modnom dizajnerkom koja stoji iza Neo Design Studia, te vam u nastavku ekskluzivno donosimo specijane behind the scenes momente, kao i kratak intervju sa Nevenom Ivanović!

Kako je došlo do vaše saradnje?

Hristina i ja smo kliknule već tokom prvog razgovora i odmah sam znala da je to nastup za koji neću raditi samo kostim iako je to bila prvobitna zamisao. Zaljubila sam se u njenu muziku na prvo slušanje i dopustila da me uvuče u svoj nežni svet. Saradnja na razvoju koncepta, scenarija, kostima i vizuala za ovaj nastup bila je jedno od najlepših iskustava u mojoj dosadašnjoj karijeri.

Hristina Vuković u Neo Design kreaciji na Pesmi za Evroviziju
Nebojša Simić 

Poverenje, posvećenost i poštovanje koje smo tokom procesa ulozili Hristina, Filip, Marko i definitivno je rezultiralo nastupom na koji smo i više nego ponosni. Za nas je to svojevrsna pobeda, pre svega na samima sobom.

Bilo je pravo uživanje otelotvoriti takvu pesmu i pribliziti je publici. I Hristina i ja smo debitovale sa ovim nastupom, ona kao solo izvođačica na velikoj sceni, a ja kao rediteljka i art direktorka jednog muzičkog nastupa.

Kakva se ideja nalazi iza scenskog nastupa?

Kada sam prvi put čula pesmu, a zatim i ceo album pod nazivom Bedem znala sam da me podseća na nesto sto mi je bilo jako važno. Nakon nekoliko dana preslušavanja samo mi je sinulo: “Mali princ!”

Pročitala sam knjigu u dahu i znala sam da imamo suštinu. Nastup smo gradili oko same pesme i potrebe da ljudima približimo jednu ovako nežnu i snažnu numeru kroz simbole. Tokom nastupa, ključna ideja je bila vizualizovati traganje za kontaktom i rušenje bedema koje često postavljamo oko sebe. Naša želja bila je da srušimo bedem između publike i izvođača i dotaknemo ljude nežnošću i netaknutom suštinom svega, a to je muzika.

image00004.jpeg
Nevena Ivanović 

Šta je bila inspiracija za kostim?

Kostim je došao prirodno kao neka kombinacija Hristininog prefinjenog ličnog stila, bež boje koja dominira u njenom ormaru i futurističkog, stilizovanog izgleda astronautskog odela. 

Želeli smo da istaknemo njenu snagu, nežnost i prirodnu lepotu i predstavimo je u svoj njenoj autentičnosti. Od prvog trenutka kada je obukla kostim znala sam da imamo pravu stvar!

Estetske reference su proizašle iz filma Dune i pustinje Malog princa, a to je verovatno ono što će publika prvo primetiti.

Hristina Vuković u Neo Design kreaciji na Pesmi za Evroviziju
Nevena Ivanović 

Presrećna sam što smo se Hristina i ja srele kroz ovaj projekat i beskrajno se radujem nastavku naše saradnje.

Hristino izvođenje pesme Bedem na Pesmi za Evroviziju možete pogledati u nastavku.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.