Od svog osnivanja 2016. godine, domaći brend nakita Fckng Lion izdvaja se po hrabrom i avangardnom dizajnu. Kao predvodnik trendova koji već nekoliko godina kreira komade u stilu “Mob Wife” estetike, brend je svoju putanju ka svetskoj modnoj sceni započeo prošle godine, sa Konstraktom, koja je ovaj ekstravagantan nakit uvrstila u svoje evrovizijske outfite.

Zahvaljujući poslednjem filmskom poduhvatu čuvenog komičara Berta Kreischera "The Machine” za čuveni HBO, brend koji potpisuje slikarka Ana Anđelić sada je u ponovo u žiži međunarodne javnosti. Naime, komadi nakita našeg domaćeg studija nalaze se u ključnim scenama ovog holivudskog ostvarenja i doprinose stvaranju glavnog narativa.

Glavni ženski lik Idina (Iva Babić) je madrina iz ruskog podzemlja koja postaje platno za nakit Fckng Lion brenda. U filmu se može videti čak 7 modela, koji su posebno dizajnirani i izradjeni za potrebe ovog holivudskog hita. Svaki komad - od ogrlica, minđuša i narukvica do zlatnih podvezica i čuvenog kristalnog korseta sa zlatnim lavovima nesumnjivo doprinose atmosferi. Dopunjujući odvažnost lika, stvaraju vizuelnu priču koja besprekorno spaja modu s uzbudljivom dramom koja se odvija tokom celog filma. U ovom svetu, ona je jedina žena, dok nakit koristi kao vrstu pancira ili štita boreći se za opstanak i prevlast.

profimedia-0776105454.jpg
Screen Gems / Everett / Profimedia 

''Za mene je saradnja na Holivudskom filmu The Machine bila jedno uzbudljivo putovanje. Veliki sam zaljubljenik u filmsku umetnost i moj su veliki izvor inspiracije, a videti naše lavove, koji su potpis brenda, na velikom ekranu je poseban doživljaj. Takva iskustva te podsete na to zašto si uopšte i počeo da se baviš ovim poslom i šta je zapravo dovelo do manifestacije ovog sna. A to je bezrezervna predanost ovom pozivu i doživotna zaljubljenost u magiju stvaranja. Svaki novi projekat je novi izazov i prilika za napredovanjem. Radeći na ovom projektu iskoračili smo u svet filma, izlazeći tako iz svoje zone komfora. Slobodno mogu reći da je ovo još jedna uspešno osvojena teritorija. Kroz glavni ženski lik Idine opake madrine iz ruskog podzemlja, dali smo svoju viziju jake i samopouzdane žene koja krči svoj put u nemilosrdnom muškom svetu mafije. Dizajn inspirisan kako antičkom grčkom i italijanskom renesansnom umetnoću besprekorno su se uklopili u priču filma, stvarajući posebnu vizuelnu dinamiku. Ova saradnja ne samo da je Fckng Lion dovela na scenu Holivuda, već je i podstakla našu strast za inovacijama u dizajnu. Zahvaljujemo se Ivani Vasić i celoj ekipi na ovoj jedinstvenoj prilici. Ponosni smo na trenutak kada naše kreacije zauzimaju centralno mesto u jednom ovakvom Holivudskom hitu'' kaže Ana za ELLE.

Film je imao svetsku premijeru još u maju 2023, a sada je ponovo u fokusu otkako je osvanuo na HBO platformi. Znamo šta gledamo za vikend!