Jedna od najautentičnijih muzičarki u regionu i dobitnica Elle Style Award priznanja Konstrakta pre dve godine je pesmom „In corpore sano”  osvojila svet, a sada publici predstavlja singl „Novo, bolje” kojim ponovo kreće na put ka Evroviziji! Numeru će premijerno izvesti u drugom polufinalu takimičenja Pesma za Evroviziju na kom će biti izabran srpski predstavnik. Čuveni singl „In corpore sano” zvanično je dobio svoj nastavak, a ovog puta se Konstrakta obraća doktoru uz repetativni tekst iz koga se nazire da robuje nedostižnoj želji za novim i boljim.

„Pesmu sam počela da pišem pre godinu dana. Ona je na neki način pandan pesmi „In corpore sano“ jer se bavi vladajućim temama i teskobom koju nam one donose. Singl „Novo, bolje“ potiče iz istog koša kao i „In corpore sano“, izjavila je Konstrakta o novoj pesmi.

Singl je nastao u muzičarkinom matičnom studiju Gruvlend. Autor teksta je Ana Đurić Konstrakta, dok aranžman i muziku pored umetnice potpisuju i Milovan Bošković i Jovan Antić. Nastup koji će se održati 29. februara na takmičenju PZE24 Konstrakta priprema u saradnji sa horom Individua. Prvi utisci publike na novu pesmu su veoma pozitivni, a slušaoci će nakon nastupa moći svojim glasovima da podrže svog favorita.

Konstrakta je 2022. predstavljala Srbiju na takmičenju Pesma Evrovizije, gde je hit singlom „In corpore sano" zauzela peto mesto. Takođe je osvojila je i nagradu Marsel Bezansson – zvanično priznanje Evrovizije koje se dodeljuje najboljoj umetničkoj izvedbi. Konstrakta je pseudonim Ane Đurić, arhitektkinje i kantautorke koja se na regionalnoj muzičkoj sceni najpre predstavila kao članica popularnog benda Zemlja Gruva. Konstraktina autentičnost i kreativnost osvežavajuća je i jedinstvena, zbog čega će i novi singl nesumnjivo dopreti do slušalaca, a hoće li baš ona ponovo predstavljati Srbiju na Evroviziji publika će zvanično saznati u finalu 2. marta!