Dok odbrojavamo poslednje dane prvog (a mnogima i subjektivno najdužeg) meseca u godini, radujemo se februaru i svemu novom što on donosi. Iako dani polako počinju da budu sve duži, te imamo i više elana za afterwork aktivnosti, večeri (ipak) često provodimo u cosy kućnoj atmosferi, binge-ujući Netflixove naslove.

Netflix je za februar pripremio širok spektar žanrova, od dokumentarnih filmova i novih sezona poznatih serija, preko legendarnih filmova koji nikada nisu bili deo nijedne digitalne platforme, do potpuno novih naslova. U nastavku izdvajamo pet favorita vrednih pažnje!

Avatar: Poslednji čarobnjak

Originalni Netflixov sadržaj ovog meseca uključuje dugo očekivanu novu adaptaciju filma „Avatar: The Last Airbender“. Serija će imati deset epizoda, a priča se vrti oko Aanga, člana Air Nationa, koji se upušta u avanturu sa svojim prijateljima kako bi ispunio zadatak i postao novi Avatar. Istoimena serija emitovana je od 2005. do 2008. godine, a fanovi su oduševljeno dočekali novu adaptaciju koja ih vraća u prošlost.

Avatar: The Last Airbender izlazi 22. februara.

Jednog dana

Zasnovana na istoimenom romanu Davida Nichollsa, serija Jednog dana spremna je da gledaocima servira decenijama dugu ljubavnu priču između glavnih likova Dexa (Essie Davis) i Emme (Ambika Mod), koji se sastaju svake godine na isti dan. Roman je prvi put adaptiran 2011. godine u filmu sa Anne Hathaway i Jim Sturgess, a ovoga puta stiže u vidu 14 epizoda.

Jednog dana izlazi 8. februara.

Aleksandar: Stvaranje Boga

Za ljubitelje akcije, istorije i legendarnih ličnosti, na Netflix uskoro stiže nova dokumentarna serija od šest epizoda koja će opisati čudesno životno putovanje Aleksandra Velikog. Aleksandar: Stvaranje Boga je istorijska serija koja je mešavina istorijskih činjenica, naučnih uvida i inovativnih arheoloških otkrića.

Aleksandar: Stvaranje Boga izlazi 31. januara.

Raskršće

Na Netflix stiže i film iz 2002. Crossroads (Forever Friends), ujedno i prvi film u kom se pevačica Britney Spears pojavila kao glumica. Film nikada ranije nije bio dostupan na servisima za striming i digitalnim platformama, te ćemo uskoro moći da vidimo Britney na vrhuncu karijere u filmu koji prikazuje ponovno okupljanje najboljih prijatelja iz detinjstva koji kreću na zajedničko putovanje.

Crossroads izlazi 15. februara.

Ljubav je slepa - šesta sezona

Uz Avatar, kao jedan od najiščekivanijih noviteta, stiže i šesta sezona televizijskog šoua Love Is Blind. Nove drame i ljubavne peripetije očekuju 40 novih kandidata koji će ući u šou.

Šesta sezona Ljubav je slepa biće objavljena (simbolično) 14. februara.

Izvor: Storybook