Verovali ili ne, it’s officially poslednji vikend u januaru! Iako bismo najviše voleli da nas neko probudi kada stigne proleće naši mali vikend rituali pomažu da prevaziđemo winter blues, a Beograd je uvek tu da nas ugreje, zagrli i pokrene! I ovog vikenda za vas biramo najbolja mesta, krenite sa nama..

Ukoliko ste prethodne godine kao mi (nažalost) propustili seriju nastupa i koncerata one&only Čole, ovog petka ne propustile Čola night u Tok baru! All night koncept podrazumeva ideologiju slušanja isključivo Čolinih najvećih hitova (koje ne možemo ni da izbrojimo). Spremite se, biće dernek do sitnih sati.

Imali smo nameru da u subotu odmaramo... ali, ove subote u Karmakomi Ishome ima uživo koncert! Mirine pseudonime, kako Ishome tako i njen tamni alter ego Shadowax, kultni su već 15 godina. Nastupi na velikim festivalima poput Exit-a, pominjanja u izveštajima svetskih muzičkih medija. Dođite da se provedete, a možda otkrijete i svoj alterego.

U nedelju se upućujemo u Jugoslovensku kinoteku gde je od 25. januara, na petu godišnjicu smrti velikog srpskog, jugoslovenskog i evropskog reditelja Dušana Makavejeva počela retrospektiva njegovih filmova, i to u dvorani koja nosi ime Sala Makavejev. (Mi biramo filmsko ostvaranje The Coca Cola kid, a vi odaberite svog favorita sa repertoara).

Do sledeće vikend šetnje...