Ukoliko ste kao i mi zatvorili trial month (poznatiji kao januar), vreme je da se vratimo našim omiljenim aktivnostima, a to je plesu, umetnosti i kinematografiji. Ovog vikenda je prvi put u Beogradu Awen, vodeća afro house senzacija, a u gradu je i Šesti međunarodni festival dokumentarnog filma DOK. U nastavku, vikend plan i program...

Ovog petka - spektakl! U klubu Kult nastupa Awen, jedna od najtraženijih vokalistkinja elektonske muzike, a koja je prošle godine imala preko 70 nastupa među kojima je i nastup na Coachelli. Provereni izvori kažu da je energija na njenim nastupima neopisiva, te da očarava publiku svojim glasom i umećem za DJ pultom. Vidimo se u Kultu!

Subotu smo rezervisali za umetnost jer je u galeriji Remont juče otvorena prva izložba ove godine, a reč je izložbi “Jezičke intervencije i jezička izvođenja“ grafičkog dizajnera Borjana Grujića. Kroz seriju grafičkih crteža umetnik se poigrava sa jezikom i konkretnim rečima koje svakodnevno upotrebljavamo ali retko promišljamo kako one utiču na naše živote i percepciju.

Na DOK-u je (kao i uvek) fenomenalan repertoar, a mi ovog puta biramo dokumentarac iz sekcije „Izvan mraka“ koja obrađuje temu bioskopa kao mesta koja oblikuju živote ljudi širom sveta, njegovom istorijom i ulogom koju je imao u promociji različitih ideja. Naš izbor iz ove sekcije biće italijanski film „Priručnik o istoriji bioskopa“ koji govori o o istoriji, današnjem razvoju i budućnosti bioskopa u gradu Torinu u Italiji (Italija i kinematografija – priznaćete, dobitna kombinacija!). Film će se prikazivati u nedelju, od 20:30h u MTS dvorani.

Do sledeće vikend šetnje...