Elegancija, sofisticiranost, klasika... Sve su ovo epiteti koji se vezuju za (modni) stil Francuskinja, dama čiji estetski izraz nam je česta vodilja prilikom osmišljavanja stylinga. High street brendovi odavno su prepoznali obožavanje koje modne zaljubljenice imaju prema ovom stilu, te u njihovim kolekcijama često pronalazimo predmete koje bi i same Parižanke rado nosile.

Jedan od takvih je tzv. lady jacket, jakna koja svoju popularnost duguje šezdesetim godinama. Karakterišu je krupna zlatna dugmad, bouclé i tweed detalji, te stroga i nešto kraća silueta. Ovu retro jaknu nose i IT devojke, ali i dame koje cene klasiku i jednostavnost. Nekada smo je viđali i na princezi Diani i Jackie Onassis, a sada tweed jakna doživljava svoju renesansu, a naročito među Francuskinjama.

Moderne promene poput opuštenih kardigan verzija i manjih dugmadi održali su osećaj svežine ovog stila jakne tokom godina. U nastavku, pogledajte kako ovu classyjaknu nose stylish devojke sa Instagrama.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.