Ne tako davno, neke hrabre devojke glasno su progovorile u ime svih nas i suprotstavile se skrajnutim pogledima koji su godinama birali tišinu. Zato mi dopustite da vas pozdravim u ovoj julskoj epizodi našeg putovanja u duhu osnaživanja i kreativnosti. U ovoj ediciji istraživali smo sve uloge umetnosti, mode, lepote, ali i važnosti podignutog glasa, koje smo pozdravili pismima ljubavi ka svim generacijama koje produbljuju poimanje društva i svega oko nas.

I baš zato se naša čežnja za slobodom dodirnula sa mislima svih naših autora sa željom da probudimo hrabrost u zajednici. U vama. U nama.

Onu koja nas pokreće iz zone komfora. Koja korača u nepoznato, ali veruje u svaki taj korak. A inspiracija leži u jednoj od ilustracija koja me je u pravom trenutku pronašla, a koja kaže da baš van te zone komfora - nastaje prava magija.

Verovali u nju ili ne, rekla bih da često ona ima moć da vas izdvoji. Da progura prave reči solidarnosti, ali i veru da ipak nešto može da bude jedinstveno. Kao sinonim za tu magiju vidim priču o novim stvaraocima, kredibilnim piscima, ali i viziju koja stoji pred nama. U onima koji se bore za svoje zato i zašto, na isti način kao i mi.

A rekla bih da se ona u ovom broju posebno ogleda i u našoj ponovnoj kolaboraciji sa brendom Chanel, koju ćete pronaći na naslovnici i editorijalu na unutrašnjim stranicama. Njen poseban tračak poneli su i preneli svi ljudi koji su sa zavidnim sjajem u očima stvarali ovaj mali piece of art.

Ali bilo da se radi o feminizmu, modi, kulturi ili lepoti, tu smo da podstaknemo energiju kreiranja i verovanja u sve ono autentično i posebno.

Jer, i na početku i na kraju, duboko verujemo da zajedno sa vama upravo to i jesmo.