Šta se krije iza scene? Zatvorenih vrata? Megalomanskih planova? Malih i velikih ekrana?

Septembarski broj magazina ELLE Srbija nije samo tradicionalno modni, već i društveno-angažovan, pa tako pored trend report specijala na čak 30 strana, donosimo aktivističke priče koje brane slobodu od potčinjenosti, budnost od letargije, kritičko mišljenje od cenzure. 

Brana Antović piše o letu kada je poverovala u promenu - protestima protiv iskopavanja litijuma, kao i prirodnim bogatstvima Srbije koja moraju biti sačuvana. Dokle ćemo gledati video-klipove gender reveala roditelja koji na roze boju reaguju vidno razočarano - pita se Katarina Veljković iz Ženskog udruženja kolubarskog okruga. Sve o svom povratku kući kao povratku sebi i davno zaboravljenim dečijim snovima, prenosi nam Ivana Džamić-Mladenović, dok Ana Dodig definiše razlike između muških i ženskih prijateljstava (o da, oni su sa Marsa, a mi sa Venere). Jelena Ilić u fenomenološkom tekstu analizira kako je AI promenio naš ljubavni život, a potom, svojom kolumnom poziva da pratimo svoju intuiciju kao jedini kompas. 

O aktuelnom filmu 78 dana koji se bavi temom bombardovanja 1999. godine razgovarali smo sa srpskom rediteljkom Emilijom Gašić, a o ilustracijama, pesmama i inspiraciji sa multidisciplinarnom umetnicom Klasjom Habjan.

U beauty sekciji na repertoaru je (tabu) tema koja ugrožava žensko zdravlje: toksični metali u tamponima i menstrualnim proizvodima, a vedrije vizure u lifestyle kategoriji uhvatila je Anja Ivanović, u foto-dnevniku iz Sarajeva (koji evocira sećanja!). 

Sve to i mnogo više čeka vas u novom broju magazina ELLE koji je u prodaji širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine!

Ukoliko želite da vam svaki broj magazina ELLE stiže na kućnu adresu, pretplatite se za samo 3.190 RSD.

Foto: IGOR VAVILOV @ph_igor_vavilov
Stajling: DARIA ZOTOVA @dariazo and DANIIL K @daniiiil_k
Šminka: DIMA CHERNUSHENKO @dimitrii.ch
Frizura: NIKITA KOSYKH @kosykh_nikita_
Art direkcija: DANIIL K
Model: OLESYA @OL_CHUU from OPEN UP MODELS @open_up_models