Italija oduvek širom otvara vrata srpskom dizajnu, ali ove godine pažnja je posebno usmerena na Beograd, koji je 26. septembra bio ponosni domaćin veličanstvene modne revije renomiranog italijanskog brenda MAX&Co. Nakon predstavljanja domaće mode u Italiji prilikom čega je glavnu reč imao kreator Igor Todorović, na red je došlo i ponovno spajanje Beograda i Milana. Ova dva grada imaju bogatu tradiciju i nose jedinstvene karakteristike oslikane u modnim izrazima, koja su se kroz istoriju podudarala, čemu svedočimo i kroz savremeni dizajn.

Modne revije oduvek su predstavljale živopisan spoj umetnosti, kulture i dizajna, prikazujući ne samo aktuelne trendove već i status brenda, u ovom slučaju MAX&Co. Kompanija Triple Jump je upravo prepoznala ovu vrednost brenda Max &Co i uvrstila ga u svoj portfolio. Modnom revijom Max &Co je u tržnom centru Galerija, pred brojnim istaknutim zvanicama predstavio kolekciju za sezonu jesen/zima 24, pod nazivom Urban Elegance. Ocenjujući mesto održavanja revije, dizajn i specifičnost kroja, može se reći da je brend prevazišao puku prezentaciju odeće, te obezbedio mesto u srcu svake dame kao narativ stila, emocija i identiteta.

NENK7200.jpg
Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 
NENK7305.jpg
Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 

Nova MAX&Co. kolekcija za sezonu jesen/zima 24 predstavlja priču između tradicije brenda i savremenog načina odevanja. Košulje, trikotaža i teksas ključne su figure u kolekciji, a akcenat je stavljen na minimalizam - od mekih linija pantalona i pulovera na pruge, sve do opušteno krojenih vunenih odela i jakni od somota. U zaključku, dodaci su dizajnirani tako da pojednostave svakodnevno odevanje, bez žrtvovanja glamura.

NENK6988 - Copy.jpg
Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 

NENK7107.jpg
Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 

NENK7397.jpg
Nenad Karlic/studiokarlic IG klmbear 


Italijanska moda smatra se jedinstvenom i sofisticiranom. Boje, materijali i krojevi često proizlaze iz bogate umetnosti i arhitekture, čineći svaki odevni predmet pravim umetničkim delom, a ukoliko se osvrnemo i na istoriju srpske mode, može se zaključiti da postoji sličnost koja doprinosi bliskoj saradnji dveju država.