Stefano Pilati navodi da mu nije žao kolege - koji je otpušten sa mesta direktora francuske modne kuće prošlog marta zbog rasizma i antisemitizma - ali misli da je incident promenio način na koji modna industrija funkcioniše.

"To je bila tragična situacija i za njega i za kuću. Kada ste takva ličnost morate da pazite na odgovornost i svoje izbore", rekao je Stefano - "Kod kuće radite šta hoćete, ali kada izađete napolje saberite se! Vidite, to je bila tragična situacija i ne opravdavam ničije akcije. Ali ako moram da odaberem stranu, možda bih ga opravdao, iako bih to uradio s tugom. Jer, to jeste tužno, iako se ja ne osećam loše zbog njegovih postupaka"

Italijanski dizajner - koji je na čelu YSL od 2001. godine - priznaje da je morao da radi 24 sata dnevno kako bi bio siguran da će njegove kolekcije biti uspeh.

"Današnji modni dizajn se svodi na posao u kancelariji i ruši se sa svakom koncepcijom o vremenu koje pojedinac treba da posveti poslu. Ja u suštini radim 24 sata dnevno", otkrio je kreativni direktor YSL za Vice Magazine -"Moram da pravim kolekciju na svaka dva meseca. Za tako nešto morate biti u formi više nego rok zvezda."