U elitno društvo modnih magova, koji uzimaju najveći deo kolača od profita modne industrije, ušli su i Domenico Dolce i Stefano Gabbana. Dizajneri su se ovog meseca po prvi put našli na Bloombergovoj listi milijardera.

Vrednost njihove modne kuće procenjena je na 5,3 milijarde dolara. Po navodima sajta Bloomberg.com koji sastavlja listu, Dolce poseduje 41,8 odsto deonica brenda, što bi bilo oko 2,2 milijarde dolara, dok se vrednost Gabbaninog bogatstva procenjuje na 2,1 milijardu (40 odsto akcija brenda).

Na listi najbogatijih iz oblasti mode nalazi se i Italijan, Sandro Veronesio u čijem je vlasništvu brend ženskog veša, Calzedonia Group. Varonesiova kompanija vredi 1,9 milijardi dolara. Sa bogatstvom koje se procenjuje na 30,1 milijarde dolara, direktor i vlasnik modne kuće LVMH, Bernard Arnault je zauzeo deseto mesto na listi.

Na prvom mestu po bogatstvu u modnoj industriji nalazi se Amancio Ortega. Direktor modne kuće Zara sa bogatstvom od 57,4 milijarde dolara, na listi najimućnijih ljudi sveta, nalazi se odmah ispod Bill Gatesa i meksičkog biznismena Carlos Slim Helúa.