U slučaju da vam je potreban modni podsetnik, posle antisemitske izjave „Volim Hitlera“, John Galliano je 2011. godine izbačen iz modne kuće Christian Dior u kojoj je do tad radio kao kreativni direktor. Takođe mu je oduzet status viteza Legije časti, a njegovi dizajni su bojkotovani u modnom svetu.

Mnogi su u međuvremenu žalili za talentom ovog dizajnera, pa je i sam Jean Paul Gaultier izjavio da jedva čeka da se John vrati u svet mode.

Zahvaljujući Oscaru de la Renti, John Galliano je dobio drugu šansu. Kontraverzni dizajner je pozvan da boravi tri nedelje u modnom studiju dizajnera Oskara de la Rente u Njujorku.

„Poznajem Johna dugo godina i veliki sam obožavalac njegovog talenta“, rekao je de la Renta za magazin WWD. "On se dugo oporavljao i ja sam srećan što mu dajem priliku da se vrati svet mode i okruženju u kom je bio toliko kreativan.

Galliano se pokajao za svoja dela i preuzeo svu odgovornost.

„Ja sam alkoholičar. Bio sam na odvikavanju i oporavku dve godine.  Čekao sam i uradio neke stvari koje su povredile druge, pogotovo Jevreje. Izvinjavam se privatno i javno za bol koji sam naneo“, priznao je John.