Crveni list kanadskog javora, jedan od obeležja kolekcija modne kuće Dsquared², uskoro će se naći i na liniji dečije garderobe, jer će ova modna marka dizajnirati modele za bebe i decu do 14 godina starosti. Prvi proizvodi bi trebalo da se nađu u prodaji tokom sezone proleće/leto 2014.

"Vreme je za bebe! Kako vreme prolazi Dsquared² familija nastavlja da se razvija", rečeno je u saopštenju dizajnera Dean i Dan Catena. "Naši kupci su odrasli uz nas – a sada i njihova deca imaju potrebu za zabavnim i cool outfitima. Sa junior kolekcijom odgovorili smo na zahteve naših klijenata koji su želeli da dizajniramo total look za celu porodicu.

Brend je potpisao petogodišnji ugovor sa Brave Kidom koji proizvoditi liniju za decu. Kuća Dsquared² udružila se i sa italijanskim dizajnerom Andreom Montelparom koji će kreirati dečiju obuću. 

"Počastvovani smo što možemo da najavimo ovu kolaboraciju koju već neko vreme dogovaramo", rekao je Montelpare.
"Jedva čekamo da primenimo naše znanje i iskustvo na kreiranju obuća za bebe i decu. Uskoro će mališani moći da nose veoma kvalitetne dizajne koji će na zabavan i moderan način predstavljati brend. Svi oni će biti proizvedeni isključivo u Italiji", dodao je Montelpare.