Grupi studenata na prestižnom pariskom fakultetu - Pariskom institutu političkih nauka, jedno veče se posebno posrećilo! Veliki mag iz sveta mode, Karl Lagerfeld je održao predavanje koje verujemo da nijedan student koji se zatekao na predavanju neće zaboraviti!

Pred više od 400 studenata, uglavnom sa studija komunikologije, koji su bukirali svoje mesto na predavanju mesec dana unapred, 80-godišnji kreator je puna dva sata pričao o svetu mode, umetnosti, ali i životu, držeći čašu Coca Cole Zero kraj sebe.

Karl je vrlo britko i nadahnuto odgovarao na pitanja Françoise-Marie Santucci, urednice francuskog modnog dodatka Next, o startu svoje karijere, kao i poslednjoj opsesiiji - novozelandskoj pevačici Lorde.

ELLE za vas izdvaja nekoliko zanimljiivih opservacija slavnog kreatora:

Kupovina preko interneta: "Danas je fantastično šta sve možete da nabavite preko neta, samo jedan klik vas deli od kupovine željenog komada. Ipak, još uvek mi je zanimljivo da posećujem butike, jer volim da vidim uživo stvar koju kupujem. Zato sam nekog uverenja da odeću još uvek treba da ostavimo stvarnom, a ne virtualnom svetu."

Inspiracija: "Ona je kao apetit, koji dolazi u paru sa hranom, samo rad i rad  vam daje ideje. Zato ne verujem ljudima koji kažu da su dva meseca proveli na plaži tražeći inspiraciju. Moda je posao s punim radnim vremenom. I, ako želite da vas shvate ozbiljno, zaboravite na pola radnog vremena."

Muzika: "Najviše žalim što ne umem da sviram klavir, jer mi je to jedan od najvećih snova. Volim muziku. Trenutno je na mojoj playlisti 16-godišnja Lorde koja stvara odličnu muziku. Takođe, volim klasičnu muziku."

Posao: "Imao sam sreću da sarađujem sa ljudima koji stu stajali i stoje 100 posto iza mene i mojih ideja, a koje sam ja 100 posto podržavao u njihovim. Ako mene pitate, hijarhija ne postoji. Svako je bitan, svako se pita, a ljudi koji rade u izvršnom, operativnom odseku su za mene samo "čistačice".