Pantone – kompanija koja važi za apsolutni autoritet u svetu boja, objavila je IT boju za 2014. godinu! A ona je nekako pink ljubičasta, ili ti u bukvalnom prevodu, "blistava orhideja"(Radiant Orchid).

Trinaestu godinu za redom, Pantone bira boju koja će dominirati kao main boja tokom određene godine u svetu enterijera, mode, lepote, ali i kao ultimate boja za gadgete i proizvode u beloj tehnici.

Dok polako otpozdravljamo smaragdno zelenu koja je bila Pantone boja za 2013. godinu, ne možemo a da ne primetimo da je pink ljubičasta (tehničko ime Pantone 18-3224) već bila prisutna delimično i u 2013. godini. Zahvaljujući velikom broju kreatora (Versace, Pribal Gurung, Christopher Kane, Dior) tokom septembra na svetskim modnim pistama smo videli spektar nijansi Radiant Orchid boje.

"Pokušali smo da napravimo savršenu fuziju jarko ljubičaste i ciklama ljubičaste, uz pink senke. Konačna "Radiant Orchid" izaziva i inpsiriše sigurnost, istovremeno zračeći ljubavlju i nežnošću. To je ljubičasta koja osvaja, ona koja vas privlači svojim neverovatnim šarmom," stoji u saopštenju kompanije Pantone.

Christopher Kane i Christian Dior, proleće/leto 2014 (Foto: Imaxtree)