Naime, kompanija Nike je za svoju sledeću limited edition kolekciju izabrala kreativnog direktora modne kuće Givenchy, Riccarda Tiscija. Riccardo će raditi na kolekciji pod nazivom Nike RT, koja će sadržati obuću namenjenu za proleće 2014. godine, potvrdio je Nike tim.

Nike je do sada sarađivao sa velikim brojem sportista, muzičara, umetnika, međutim Tisci je prva osoba koja dolazi direktno sa vrha fashion sveta.

Međutim, za Tiscija ovo neće predstavljati problem, s obzirom da za svoje kreacije često inspiraciju pronalazi u streetwear kulturi, i da su njegove majice i dukserice postale jedan od vodećih trendova.

„Za mene Nike predstavlja mnogo toga: moje detinjstvo, Ameriku“, rekao je Tisci.

Dizajner je poslednjih 16 godina nosio svoj omiljeni par Nike patika, te je to još jedan od razloga zašto je baš on uskočio u čitavu priču.

„Kada su me pozvali, delovalo mi je tako snažno, tako savršeno za moj DNK. Velika je čast za mene, posebno što nikada nisu sarađivali sa nekim direktno iz sveta mode“, dodao je.

Zvanične fotografije još nisu izašle, ali nam je dizajner dao nagoveštaj: „Snažno je, ali ne i preglasno“. Jedino što možemo jeste da se složimo da je kreativni direktor Givenchyja zapravo prava osoba za ovu saradnju!