Kreator Alexander Wang najavio je da će se njegova revija na dolazećem NFW izdanju, koja je na program 8. februara, održati u Bruklinu, tačnije u luksuznom prostoru za izlaganje Duggal Greenhouse koji se nalazi u Bruklinu.

Jedan od najboljih dizajnera današnjice koji je unazad nekoliko godina prikazivao svoje kolekcije na Menhetn adresi Pier 94, uspeo je da se zameni sa Josephom Altuzzarom i zakaže svoju reviju kao poslednju za pomenuti datum.

Većina dizajnera ostaće još uvek sa “luksuzne” strane Njujorka pa je ova odluka krajnje iznenađenje s obzirom da će biti prilično problematično za urednike, blogere i kupce da u haotično, popunjenom rasporedu trče s jednog dela grada u drugi! Srećom, Wang ima imponzantnu reputaciju pa verujemo da će mali broj ljudi odličiti da propusti njegov šou!

"Pronašli smo izvanredan prostor koji savršeno odgovara konceptu kolekcije, “ izjavio je Wang za sajt WWD, na pitanje zašto je izabrao bruklinsko mesto Duggal Greenhouse.

Wang ipak nije prvi dizajner koji će na ovom NFW izdanju napraviti presedan. Diane von Furstenberg i Michael Kors su već izabrali Lincoln Centar koji do sada takođe nije bio na listi lokacija tokom Mercedes Benz Fashion Week-a.