Autorka popularne HBO serije Girls o kojoj se sredinom 2013. godine dosta diskutovalo na pomen da bi mogla da se nađe na naslovnici najpoznatijeg fashion magazina na svetu, uveličala je februarsko izdanje američke modne Biblije.

Nakon malo dužeg razmišljanja Anna Wintour je ipak prelomila i pozvala Lenu da bude zvezda februarskog broja, što je oduševilo sve ljubitelje pomenute serije ali i one koji smatraju da je došlo krajnje vreme da se i dame malo punijeg izgleda pojave na najfashion magazinu na svetu!  

Novu zvezdu komedije, koju mnogi upoređuju sa Woody Allenom, fotografisala je Annie Leibovitz zajedno sa kolegom iz serije, glumcem Adamom Driverom na ulicama Njujorka.

Ovo ipak nije prvi susret Lene i Voguea.

“Kada se prvi put pojavila u magazinu 1998. godine, Lena je imala samo jedanaest godina, “ napisao je Nathan Heller za februarsko izdanje. “O njoj se pisalo u članku posvećenom deci od kojih se očekuje da će da postanu zvezde”.  

U novom broju, Dunham, čiji uticaj na TV format mnogi upoređuju sa uticajem Bob Dylana u svetu rock, folk muzike, priča o modi, seriji, koleginicama, naglasivši da joj je omiljeni dizajner Jil Sander, ali da nalazi kako je njena odeća preskupa.

Dunham koja voli da nosi sve, od Rochas do Alexander McQueena je otkrila i da je neviđeno mirna osoba koja voli svoju intimu i svet da drži daleko od očiju javnosti.  

"Volim svoj mali, ušuškani svet koji najviše podseća na svet neke kolumnistkinje ili književnice, nego svet jedne glumice, “ izjavila je Lena naglasivši da ne može da opiše koliko je samo mrzi kada treba da izađe iz kuće.

Svi koji su gledali seriju Girls, znaju da nije teško poistovetiti Lenu Dunham sa njenim likom u seriji Hannom Horvath: I Lena kao i Hanna dolazi iz porodice srednje klase, vrlo je ironična, a ta njena ironija je najviše svojevrsna vrsta oklopa koji ima usled velike nesigurnosti. Ona je i feministkinja koja je ponosna na svoje “neperfektno” telo pa je ne mrzi, niti ju je sramota da se obnaži za potrebe snimanja, kad god i u bilo kojoj meri.

Uloga, ali i veliki udeo u konceptu serije (ona je autor, scenaristkinja, glumica i povremeno angažovana na funkciji režisera) doneli su joj epitet ženskog Voody Allena jer ima sve što pomenuti komičar poseduje: ironiju, osećaj za dramu, malu dozu neurotičnosti i smisao za humor koji je na granici tragikomičnosti.    

Sa samo 27. godina, Dunham ima već 8 nominacija za Emmy, dva osvojena Golden Globesa i profil na Twitteru koji prati više miliona ljudi. Lena je definitivno senzacija današnjice, ali i neko o kome ćemo još dosta čuti lepih i značajnih stvari!