Na kraju nedelje nas je sačekala krajnje neočekivana vest. Naime, poznata holivudska glumica Angelina Jolie je odlučila da udruži snage sa Stellom McCartney i Disney timom i osmisli liniju dečje odeće koja je inspirisana najnovijim Angienim filmom Maleficient.

Dobro, nije baš neočekivano, s obzirom da Angie svestrana žena ali i majka od šestoro. U svakom slučaju, britanska dizajnerka i Jolieva su se potrudile da naprave krajnje simpatične, luckaste modele.

Dok Angie i Stella po prvi put sarađuju, Stelli i Disney ovo je treća saradnja. Prvi put, britanska kreatorka je osmislila kampanju za Bambi likove (2009), dok je pre 4 godine uradila kolekciju nakita u paru sa Disney timom za Burtonov filma Alice in Wonderland.

“Oduvek sam bila fan crtanih filmova iz Disney familije, kao i moja mama koja mi ih je u nedogled puštala. Kada se ukazala prilika da radim kostime, pogotovo kada me je Angelina pozvala na set, bila sam oduševljena i pristala sam odmah,“ izjavila je Stella za portal WWD.

Kompletna linija odeće će biti u prodaji od aprila, mesec dana pre premijere filma Maleficent  koja je zakazana za 30. maj.

U kolekciji će biti osam različitih modela, od svetlucave, ljubičaste princess haljine, preko majica s likom zmaja do dečjih sandalica i patikica i to za dob od 4 do 14. godina. Cene će varirati od 75 do 185 dolara, a 10 odsto od kupovine će ići za fond SOS Children’s Villages, organizaciji koja se bavi udomljavanjem i brigom o nezbrinutoj deci.

Humano + ljupko! Idealna kombinacija.