Mada je jedina domaća dizajnerka koja je svake godine učestvovala u modnoj akciji magazina Story, ni ovoga puta nije joj nedostajalo inspiracije da osmisli interesantan print posebne simbolike koji odslikava njen život, a to želi da podeli sa svim čitateljkama.

Story: Od samog početka, petu godinu zaredom, učesnik ste svake akcije Dizajnerski mesec.

- To je divan primer ljubavi magazina Story prema svojim čitaocima. Već godinama, zahvaljujući Dizajnerskom mesecu, čitateljke imaju mogućnost da po veoma povoljnoj ceni dođu do komada najpoznatijih dizajnera. Uvek sam se rado odazivala vašem pozivu i s velikim zadovoljstvom učestvovala u ovom divnom gestu.

Story: Kao jedan od naših najuspešnijih kreatora, niste imali dilemu da prihvatite poziv i dizajnirate odevni predmet koji može svima da bude pristupačan?

- Nisam se dvoumila nijednog trenutka. Velika je čast i zadovoljstvo raditi na jednoj lepoj, inspirativnoj i dobro organizovanoj akciji.

Story: Koliko dugo poznajete Nikolinu Ristović i da li je ona idealna osoba za promociju vaših helanki?

- Ne poznajemo se dugo, ali me je uvek intrigirala kao ličnost i pojava. Krhke građe, nežnog glasa i inteligencije koja vas dovodi u nedoumicu da li se igra s vama ili naivno razmišlja - neverovatna žena.

Story: Kako ste se proveli na snimanju?

- Odlično, ekipa je mlada, vesela i, što je najvažnije, stručna. Uvek se divno zabavim na snimanju za ovu kampanju i beskrajno uživam.

Story: Šta vam je bila inspiracija za kreaciju helanki?

- Godinu dana živim u braku koji je kao bajka, moji snovi su se ostvarili i zato sam indijanski simbol hvatač snova upotrebila za štampu na helankama. Kažu da ga treba iskoristiti za ostvarenje vizija. Želim i da vaše čitateljke koje kupe helanke sa ovim simbolom prožive svoje snove.

Story: U kojim prilikama mogu da se nose vaše helanke?

- Svake godine radim sa dobrim materijalom, tako da odevni predmet koji dizajniram nije vezan za određeno doba dana. U zavisnosti od boje, može se nositi od jutra do večeri. U dnevnoj varijanti s pamučnim majicama, baletankama, patikama, a u popodnevnoj, pa i večernjoj, sa svilenom košuljom i visokim potpeticama. Samo ih nikako ne preporučujem devojkama i ženama s kratkim nogama i velikom zadnjicom. Jedno je šta bismo mi voleli da nam dobro stoji, a sasvim drugo šta je realno lepo. Budimo samokritični u sopstvenom interesu.

Story: Preporučujete li da se kombinuju sa ostalim odevnim predmetima iz Dizajnerskog meseca?

- Ovog Dizajnerskog meseca sve ima snažan autorski pečat, printovi su markantni, tako da su jedino Ivanini komadi neutralni te se mogu kombinovati s torbom, majicom i helankama.

Story: Kome ste namenili helanke koje ste dizajnirali u okviru naše akcije?

- Moja ciljna grupa su žene od 17 do 77 godina. Da, nemojte se smejati, baš tako se u praksi pokazalo. Godine su samo broj i sva mudrost je u tome da toga budete svesni. Uspostavite sklad između duše i tela, živite zdravo, smejte se. Nosite helanke sa simbolom koji će vam pomoći da uhvatite svoje snove.

Story: Kakve helanke su ove sezone IN?

- Verovatno iz mojih intervjua znate da sam ja protivnik trenda jer mi je on ravan zombiranju. Moderno je sve ono što vas čini lepom i u čemu se osećate prijatno. Ponižavajuće je nametati nekome šta da nosi. Suviše cenim žene koje nose moje modele i čitaju vaš časopis da bih im objašnjavala šta je IN.

Story: Po vašem mišljenju, koja je najmodernija kombinacija za ovo leto?

- I danas i uvek, reći ću da je to sklad uma i tela. Žena koja uspostavi tu harmoniju ne traži savet. Ako me pitate šta bih volela da vidim na ženi ovog leta, to je bela, lepršava, duga haljina, kombinacija muslina i čipke. Možete je naći u mnogim radnjama pa i u mojoj poslednjoj kolekciji.