Nije potrebno posebno govoriti o značaju dizajna u XXI veku i potencijalu koji on sa sobom nosi, Dizajn je nešto mnogo više, spada u primenjenu umetnost, može se definisati kao umetničko oblikovanje predmeta koje svakodnevno koristimo: obuću, odeću, nakit, nameštaj... Dakle predstavlja jednu vrstu estetizacije svakodnevice što svakako mora biti stimulativno.

KC Grad je od samih početaka postojanja uočio ovaj potencijal primenjene umetnosti i zato je ona podjednako zastupljena u izlagačkoj delatnosti galerije, kao i likovna. Ovoga puta predstavlja jednu raznoliku selekciju domaćih dizajnera, jedan svojevrsni miks stilova i miks dizajniranih proizvoida. Akcenat je na diverzitetu.

Prodajna izložba se u velikoj meri obraća i posetiocima iz inostranstva, upoznaje ih sa lokanim dizajnerima i nudi opciju da sebi pribave jedinstvani suvenir iz Srbije, bilo to odevni predmet, komad nakita, obuća ili neka sitnica. Naravno sve to važi i za Beograđane, naročito one koji tokom leta svrate do galerije i otkriju nekog dizajnera, za koga do sada nisu čuli.

Kreativnosti nikad dosta, zbog toga će izložba biti otvorena od 10. jula, pa sve do 25. avgusta, od 14 do 20 sati.

Postavka će uključiti cipele Milene Hrastnik i Nenada Ćakića, koje su bile vrlo tražene na izložbi These shoes are made for walking, zatim najnoviji nakit Milutina Popovića-MiHo, te Nenada Stojakovića- studio Manufactura, unikatne torbe Fabrik Purse od svile, ali i jedinstvene jakne i kabanice brenda Superheroina.

Prvi put u KC Gradu postavka se obraća i najmlađima koji će moći da odaberu neki odevni predmet brenda GugaDžina, ali i ručno rađenje lutkice Goranke Solovljev i Gordane Rakulj Rdovanović u dve potpuno različite tehnike. Od home dizajna izdvajamo zanimljive printove brenda Mooshema, koji se osim na mušemama nalaze i na lampama i keceljama, a odeću i aksesoare prikazaće niz autora.

U celini publika će imati priliku da se upozna sa radom četrdesetak njih i izabere svoje favorite.

Više informacija na www.gradbeograd.eu