U poslednje vreme primetno je da haute couture postaje daleko jednostavniji, pristupačniji široj masi pa se veliki broj dizajnera okreće suptilnijim, street style izdanjima (setite se kako su patike dominirale na prethodnom haute couture izdanju).  

To „prilagođavanje“ ipak nije zahvtailo sve kreatore, pa ni Donatellu koja ostaje verna sebi, odnosno luksuznom genu koji prati Versace brend od samog osnivanja.  

U najnovijoj kolekciji za jesen/zimu 2014 dominirale su maksi suknje do poda, kratke, vunene jakne sa naglašenim, oblim ramenima, kombinezoni na jedno rame i koktel haljine sa providnim delovima.

Kroj je bio provokativan, sa dosta proreza, dok su materijali bili raznovrsni, luksuzni, transparentni, mat i svetlucavi. Dosta svile, pliša, čipke i tila.

Veliku pažnju su privukli modeli s kožnim resama, kao i atraktivna, maksi suknja sa šlicem u prednjem delu i metalnim kaiševima koju je Donatella stilizovala u paru sa ombre rolkom na jedno rame. Haljine su bile posebna atrakcija s obzirom na otkačene asimetrične i smele kombinacije providnog tila i metalnih detalja.

Pogledajte ko je bio zvezda večeri na pomenutoj reviji.

Aksesoari i šminka su bili kao i uvek seksi i uočljivi i u skladu sa kompletnom atmosferom. Manekenke su šetale xxl alke četvrtastog oblika, statement, metalno prstenje i široke narukvice, kao i duboke čizme s otvorenim prstima i šljokicama.

"Želela sam da ovom kolekcijom odam omaž kroju i konstrukciji, svim modelijarima koji su zaslužni za savršene krojeve koje decenijama negujemo,“ izjavila je neposredno nakon revije la mama, Donatella Versace.

Bila je ovo moderna couture kolekcija u čijem fokusu je prevashodno bio kroj kao kraljica mode....