Ko god prati revije, zna da uopšte nije nesvakidašnje da se na prezentacijama poznatih kreatora pojave poznate osobe koje ne pripadaju modnom svetu.  

Jer veliki broj ljudi iz filmskog, umetničkog i muzičkog svet ima prilično dobre fashion reference koje ih preporučuju da budu zvezde večeri. S druge strane, Evrovizija ili ti kompletan evrovizijski ciklus, do sada nije se „mešao“ sa modom. Bar ne direktno.

A to se upravo desilo sinoć kada je reviju francuskog kreatora Jeana Paula Gaultiera na Nedelji visoke mode u Parizu zatvorila kontroverzna Conchita Wurst.

Austrijska muzička zvezda Conchita Wurst, rođena pod imenom Tomas Neuwirth  se pre dva meseca „popela“ na evrovizijski tron nakon ubedljivog trijumfa na takmičenju, koje je održano u danskom gradu Kopenhagenu.

Intrigantna Conchita koja je već tada uzburkala javnost svojom pojavom je izgledala kao pravi profesionalni model kada se na kraju JPG revije pojavila u plisiranoj i providnoj gotik venčanici sa raskošnim velom i crveno-zlatnim etno motivima.

Bio je neočekivan i spektakularan izlazak koji je doneo i dramatičan kraj na sceni kada se Conchiti pridružio kreator koji se poklonio „evrovizijskoj“ kraljici dobivši od publike gromoglasan aplauz!      

„Upoznao sam Conchitu pre 2 godine kada je posetila jednu od mojih haute couture revija. Već tada mi se svideo njen stil i kada sam čuo da će da predstavlja Austriju na Evroviziji ove godine bio sam oduševljen! Uostalom, ona tako dobro izgleda u couture haljini. Ona je couture žena,“ izjavio je Jean nakon revije.

Kad pogledate, s obzirom da je Jean veliki fan Evrovizije i da je nekoliko puta u poslednjih 10 godina bio gost na finalnim večerima, ovo i nije bilo toliko neočekivano. U svakom slučaju, Jean je dokazao da nije Karl jedini koji može da priredi spektakl na kraju. 

Kasnije te iste večeri, Conchita se pojavila i na glamuroznoj večeri Vogue fondacije na kojoj je crnu venčanicu zamenila puderkrem haljinom prekrivenom sitnim biserima. Nova fashion ikona?