Kada je Hedi Slimane, a.k.a. ‘mračni princ mode,’ prvi put određen za kreativnog direktora modne kuće Saint Laurent Paris, neke je vest oduševila, a neke zabrinula. Modna industrija nije znala da li da očekuje renesansu brenda ili “srednji, mračni vek”.

Ali, Hedi Slimane je tako kul lik pa ga ove sumnje i kritike nisu poljuljale. Čak naprotiv, Saint Laurent je postao omiljeni brend glavnih holivudskih zvezda!

Prema pisanju poslovnog sajta Bloomberg, Saint Laurent je prodao daleko više modela nego što je predvideo da će da proda u drugoj polovini fiskalne godine, pa se prodaja poznatog brenda povećala za 29 odsto! S obzirom da Saint Laurent ima više nego lojalnu V.I.P. klijentelu, ova brojka nas nije iznenadila.

Ne znamo koliko je tome doprinela odluka Slimanea da kreativni studio preseli iz francuske prestonice u Los Anđeles, ali verujemo ipak da je ključnu ulogu u popularizovanju Brenda odigrala ekipa slavnih glumica koja je širom sveta šetala njegove savršeno ukrojene modele.  

Emma Watson je oduševila sve kada se na gostovanju u emisiji Davida Lettermana pojavila u crnom Saint Laurent odelu dodajući svojoj ljupkoj pojavi dozu neustrašivosti i seksepila koju samo Hedi može da da.

Ipak, nije Emma prva niti glavna zvezda koja nosi stalno modele s Hedijevim potpisom. Holivudska zvezda Angelina Jolie obožava da nosi SL odela u kojima izgleda kao da je kraljica celog sveta. Sećate se BAFTA looka?

Rosie Huntington-Whiteley se na BRITS nagradama pojavila u čarobnoj, svetlucavoj haljini SL-a, dok je Cameron Diaz za premijeru svog najnovijeg filma The Sex Tape izgledala prelepo u crnoj haljini Hedija.

Još jedna Emma je izabrala da svoj ljupki, girl next door look učini zrelijim i seksepilnijim pojavljujući se u Londonu na premijeri novog Spidermena, u sivkastom, svilenom odelu SL-a.