Poznati francuski kreator, Jean Paul Gaultier (62) je odlučio da kaže "zbogom" kreiranju muških i ženskih RTW (ready- to- wear) kolekcija, uz obrazloženje da se na ovaj drastičan korak odlučio nakon što je postao svestan sve većeg broja restrikcija koja postoje kada se kreira jedna takva linija.

Jean i njegov “poslodavac”, španska modna grupacija Piug, će nastaviti da prezentuju haute couture kolekcije, kao i liniju aksesoara i parfema sa potpisom slavnog dizajnera.

“Ova odluka nije bila laka, ali detaljno smo ispitali sve mogućnosti i zajedno smo odlučili da je tako najbolje. Uostalom, u poslednje vreme sam otkrio da istinski uživam najviše u kreiranju visoke mode koja dopušta mnogo više od RTW sfere, i u kojoj mogu da izazivam svoju kreativnost van svih mogućih granica. S druge strane svet RTW kolekcija je uznapredovao neverovatno, ali negativno, dobijajući niz restrikcija i uslovljavanja, koja svakog dizajnera lišavaju kreativnosti i slobode da se izrazi u potpunosti,” izjavio Jean dodajući da je ovo nov početak za njega u kojem će imati priliku da pokaže svoj maksimum, kao i nove ideje.

Poslednju RTW kolekciju s potpisom slavnog dizajnera, videćemo 27. septembra, na Paris Fashion Week-u kada će Jean Paul Gaultier predstaviti svoju prolećnu kolekciju za 2015. S obzirom da znamo kako su revije JPG uvek jedne od najzanimljivijih i pravi dramatičan show, verujemo da će ovo biti najbolji mogući u njegovoj režiji, pa sa nestrpljenjem očekujemo taj datum!