Poznata kreatorka grčkog porekla, Mary Katrantzou je uspela da nas iznenadi svojom najnovijom kolekcijom za proleće/ leto 2015 u kojoj smo videli manje grafičkog printa, a više aplikacija. Dominirale su haljine koje su izgledale kao da su krojene od panela lepljenih na golo telo.

Neke kombinacije su bile u potpunosti jednobojne, što je prilično neočekivano za Mary, koja se proslavila modelima u eksploziji boja i motiva. Za razliku od palete, krojevi su bili više nego romantični, pogotovo u slučaju baby doll haljina, a za seksepilnu notu pobrinula se čipka koju smo videli na haljinama, negležeima i suknjama, kao i elegantne Gianvito Rossi cipele.

Atraktivne aplikacije smo videli na većini kreacija, u kombinaciji sa svilom na pantalonama ravnog kroja i topovima sa delikatnim, tankim bretelama. Za svilene, široke pantalone u ledenozelenoj boji i mantil bez rukava sa grubom tkaninom, koje smo videli na samom otvaranju revije, tipujemo da će biti must have na proleće.  

Bila je ovo jedna "drugačija" Mary koja je pokazala da nije samo stručnjak za print, već i kroj, ali i delikatnu, seksepilnu erotiku koju je prizvala u vidu luksuznih negližea.