Poslednjih nekoliko godina reklamne kampanje poznatih modnih brendova su postale mala remek-dela, nalik kratkim filmovima. Što, složićete se, nije ništa čudno ako znamo da je rediteljska palica sve više prelazila u ruke nagrađivanih i dokazanih autora sedme umetnosti, umesto da se ovim poslom bave modni fotografi, kao što je bio slučaj ranije. Sofia Coppola, Luc Besson, Martin Scorsese... samo su neka od imena koja su se nalazila iza kamere.

U pripovedanju magičnih priča nekako je prednjačila, i još uvek ubedljivo ima najbolje reklame, francuska kuća Chanel, čiju ćemo najnoviju reklamnu kampanju za Chanel No.5 imati prilike da vidimo sutra, dok će duža verzija filma biti prikazana u subotu, 18. oktobra.

Da nam zagolica maštu, potrudila se prvo Gisele, glavna junakinja filma, koja je pre neki dan na svom Instagramu podelila prvu fotografiju kampanje, ali i Chanel koji je danas lansirao prvi teaser kampanje.

Petnaest sekundi koliko traje prvi teaser nagovestilo je da će i u ovoj kampanji dominirati fantastičan, raskošni stil kom je Baz Luhrmann sklon (režirao Romeo+Juliet, Moulin Rouge, The Great Gatsby).

"Chanel žena je ona koja može da uživa na plaži, sa decom, da ima ispunjen profesionalni život, a u isto vreme da doživi najlepšu moguću romansu. I na kraju, Chanel žena bira LJUBAV,“ izjavio je Baz. Kao muzička podloga pojavljuje se obrada pesme iz filma Greese, u izvođenju Lo-Fanga „You are the one that I Want“.

A kao i sve prethodne Chanel žene koje su predstavljale parfem - Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Carole Bouquet i Nicole Kidman – Bündchen je svojevrsni simbol svog vremena. Model, glumica, majka, filantrop, poslovna žena, u pitanju je jedna od najdinamičnijih žena ove dekade.

Dok ne vidimo kompletnu kampanju koja nosi naziv "The One That I Want", možete da pogledate Luhrmannov video iz 2004. godine u kojoj je glavna junakinja bila australijska glumica Nicole Kidman.