Modni dizajneri su poznati po tome što je veliki broj njihovih slavnih modele nadahnula određena muza... U slučaju Toma Forda i Josepha Altuzarre to je bila i još uvek je Carine Roitfeld. Marca Jacobsa je često inspirisala Sofia Coppola, Wanga buntovnica Erin Wasson, dok je Oliver Rousteing iz Balmaina već nekoliko sezona "navučen" na Rihannu.    

A Nicolas Ghesquiere koji je već do sada prikazao tri kolekcije za Louis Vuitton? Ko je muza kreativnog direktora jedne od najprestižnijih modnih kuća na svetu?

U razgovoru za sajt WWD, Nicolas je otkrio da kada kreira nikada ne misli na jednu ženu, pa ni na jedan tip žene... 

"Louis Vuitton nije jedan žena, već nekoliko njih. Zato smo izabrali da u poslednjoj kampanji iza objektiva imamo čak 3 fotografa: Bruce Weber, Annie Leibovitz i Juergena Teller, jer nam je bilo potrebno da pokažemo kako LV živi u različitim ženama, od Charlotte Gainsbourg, Freje Behe Erichsen, Liye Kebede i Jean Campbell."

Pogledajte Louis Vuitton kolekciju za proleće / leto 2015.

Na pitanje koji je ultimate cilj njegove saradnje sa prestižnim brendom, Nicolas je odgovorio da nema nameru da revolucionarno promeni žensku garderobu, već da je istraži malo dublje, pronađe krojeve koji nedostaju.

"Znam da je ovo krajnje ambicizno, ali Louis Vuitton je najveći modni brend na svetu, pa smatram da ako iko može da stvori nešto novo, nešto drugačije, to je onda LV."

Pogledajte debitantsku kampanju Nicolasa Ghesquierea za Louis Vuitton.