Modni fotograf Victoria Janashvili preovela je godine fotografišući najpoznatije modele, a sada je objavila knjigu koja slavi sva ženska tela ovog sveta. Visoke, niske, mršave, zaobljene i svh nacionalnosti – počinjući sa modelima Denise Bidot i Marinom Bulatkinom.

“Iako prosečna žena u Americi nosi veličinu 46, društvo nastavlja da stavlja standarde u stereotipne vrednosti kada je reč o slici realnog tela žene”, rekla je Victoria. “To je razlog zbog kojeg sam godinama fotografisala različite tipove modela i učestvovala u kampanjama o podizanju svesti o izgledu realnog ženskog tela, koje su izazvale mnoge diskusije. Kroz moju knjigu želim da nastavim misliju i rušim društvene stereotype, u cilju zauzmanja stava o tome da žene treba da se osećaju dobro u svojoj koži bez obzira na veličinu."

Ova dva modela čije su fotografije oduševile sve, su iskreni zagovornici “zaljubljenosti” u sopstveno telo, zbog čega su rešile da se obnaže i prekriju belom bojom, zauzimajući jasan stav protiv sveopšte ideje da postiji samo jedan savršen izgled žene.