70sbabes je Instagram profil koji morate da pratite, a mi ćemo ovde izdvojiti samo nekoliko fotografija koje će vas bez sumnje ubediti u to.

Ako to nije dovoljno, evo još jedne zanimljivosti: Candice Swanepoel je nedavno izjavila da je to jedan od njoj omiljenih profila, gde traga za inspiracijom za svoj zimski look, u kome su neizostavne pantalone sa dubokim strukom i divlja frizura u stilu one po kojoj je poznata Farrah Fawcett.

Zapravo, Candice je možda i najzaslužnija za novoostvarenu popularnost profila, jer je u intervjuu za The Gloss izjavila da ga prosto obožava.

„Najveća inspiracija za moj stil su 70e i 80e godine. Postoji taj Instagram nalog 70sbabes čije fotografije obožavam da skrolujem i reposujtem“, rekla je Viktorijina anđelica.

Nalog trenutno ima oko 22.000 fanova, ali cifra raste iz časa u čas, jer gotovo niko ne može da odoli fantastičnim vintage fotkama boho lepotica u lepršavim haljinama i ekscentirčnim kostimima.

Ako ste i vi fan sedamdesetih, koje su nam svetski dizajneri toplo preporučili za sezonu jesen/zima 2014/15, predlažemo da istražite originalne ikone ovog stila.

I jedino što na kraju možemo da dodamo jeste: Keep it peachy!

Diana Ross

Anjelica Huston i Jerry Hall

Meryl Streep

Farrah Fawcett

Debbie Harry

Romy Schneider

Goldie Hawn

Omot za ‘Disco Shock’ (1978)