Kreativni direktor brenda Costume National, Ennio Capasa i najuticajnija i najmoćnija umetnica na svetu Marina Abramović najavili su saradnju na perfomansu koji će biti održan u Los Anđelesu, na tradicionalnoj gala večeri Heaven koju organizuje platforma The Art of Elysium.

Marina i Ennio su već poslednjih šest meseci radili na modelima koji će biti korišćeni u njihovom zajedničkom, interaktivnom, umetničkom perfomansu koji će biti održan 10. januara. Pored perfomansa, svi gosti humanitarne gale će imati priliku da vide i poslednju Pre-fall kolekciju Costume Nationala.

A na spisku zvanica već sada su top profile celebrity, među kojima su James Franco (inače veliki prijatelj naše Marine), njegove koleginice Kirsten Dunst i Eva Mendes, kao i Shepad Fairey, i mnogi drugi.  

Pročitajte intervju sa Marinom Abramović koji je uradio Dušan Reljin za premium izdanje Elle magazina. 

Capasa i Abramović su dugogodišnji prijatelji. Upoznao ih je veliki fan mode Costume Nationala, glumac Willem Dafoe. Još od tada, Marina je često nosila Capasine modele, čiji je fan skoro jednako kao i onih koje potpisuje njen drugi omiljeni kreator, Riccardo Tisci.   

"Ennio je genije. On prodire u samu 'kost' mode, osmišljavajući spektakularna, umetnička dela i to najviše jer razume i poznaje dosta ljudsko telo, a ima dovoljno energije i kreativnosti da svoju viziju realizuje. Ne slažemo se u svemu, ali smo uspeli da se povežemo sa drugim ljudima na istom nivou, odnosno sličnim senzabilitetom," izjavila je Marina apropo nastupajućeg perfomansa.

A ni Ennio nije ostao dužan Marini...

"Marina je prekrasna žena i saradnja sa njom je kao ostvarenje najvećih snova. Ona je magična žena, veliki prijatelj i jedinstveni umetnik, s neverovatnim senzabilitetom i svesnošću."