Nakon niz spekulacija ko bi mogao da nasledi Fridu Giannini na mesto kreativnog direktora Guccija, ekipa iz italijanske modne kuće konačno je odlučila da nas ne drži u mraku! Tako smo juče saznali da će Alessandro Michele, čovek koji je deo Gucci kreativnog tima od 2002. godine, preuzeti mesto kreativnog direktora.

Debitantsku žensku kolekciju za Gucci u režiji Michelea ćemo videti već 25. februara na Nedelji mode u Milanu u okviru prezentacije jesenjih kolekcija.

"Detaljno smo prošli kroz selekciju da bismo odlučili kako je Alessandro najidealniji čovek za mesto kreativnog. Michele je već 13 godina deo našeg brenda i zna kako Gucci diše i koji mu je dnk. Pritom je neverovatno talentovan i sposoban da brzo preuzme kormilo brenda," izjavio je Marco Bizzarri, izvršni direktor Guccia.

Tokom jučerašnjeg dana i Versace je izašao u javnost s vešću o svom novom kreativnom direktoru.

Naime, Anthony Vaccarello se našao u ulozi gosta dizajnera na prolećnoj kolekciji linije Versus, a sada je i zvanično imenovan novim kreativnim direktorom ove podlinije modnog branda Versace.

Detalji kolekcije za jesen 2015. godine za koju će biti zaslužan Anthony još uvek nisu poznati, ali s obzirom na dizajnerovu prepoznatljivu seksipilnu estetiku ne sumnjamo kako će izazvati oduševljenje u redovima it cura mode.

Versus će takođe svoju kolekciju prikazati na Nedelji mode u Milanu! Mi jedva čekamo sredinu februara, a vi?