NAJKONTROVERZNIJE KREACIJE NA DODELI MTV VMA NAGRADA: Odvažni lookovi na granici su između kiča i ekstravagancije

Pogledajte najbolje i najgore obučene na dodeli MTV VMA nagrada.

Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Ashley Graham arrives at the 2022 MTV Video Music Awards held at the Prudential Center on August 28, 2022 in Newark, New Jersey, United States. 2022 MTV Video Music Awards - Arrivals, Prudential Center, Newark, New Jersey, United States - 29 Aug 2022,Image: 717373193, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sinoć su održane još jedne MTV VMAs nagrade, poznate po neslužbenom dress code-u koji zvezde inspiriše na uvek veće, hrabrije, šarenije i provokativnije kreacije. To je dodela nagrada 'zaslužna' za pojavu Cindy Crawford u Versace 'bondage' haljini, fluffy ružičasti šešir Pamele Anderson, Britney-in nastup sa zmijom te, naravno, nezaboravnu haljinu od mesa Lady Gage.

Kao i većina važnih događaja u poslednje vreme, i ovaj je propratio modni debakl. Zvezde koje su poželele da se njihova imena dopišu u modnu istoriju ovog događaja, izgledale su pretenciozno i, većinom, banalno.

Lizzo kao zvezda večeri nosila nekoliko Jean Paul Gaultier kreacija, a najzapaženija je svakako bila maxi haljina golih ramena s prozirnim rukavicama, u ponoćno plavoj nijansi, rad Glenna Martensa za Jean Paul Gaultier couture, koju je upotpunila zlatnim nakitom i karminom u matching boji.

Taylor Swift po svoju je nagradu došla u haljini od kristala, rad ateliera Oscar de la Renta, a veliku je pažnju privukao i Lil Nas X u kreaciji Harrisa Reeda. Ako vam je delovala poznato, to nije samo zato što pomalo podseća na kreaciju Boba Mackie-ja koju je Cher osamdesetih nosila na dodeli Oskara, već je u sličnoj, ali zlatnoj verziji slavna Iman zablistala na crvenom tepihu Met Gale.

Bili su tu i Maneskin u Gucciju, te Blackpink koje su donele dašak klasike u Celine, Chanel, Dior i Saint Laurent crnim kreacijama.

U galeriji pogledajte outfite zvezda koje su se najviše istakle na dodeli MTV VMA nagrada.

Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Pogledajte najkontroverznije kreacije poznatih.