NE MOŽEMO DA SE NAGLEDAMO VALENTINO HAUTE COUTURE KOLEKCIJE ZA PROLEĆE-LETO 2023: Ekskluzivno donosimo najbolje lookove

Valentinov kreativni direktor Pierpaolo Piccioli nastavio je da pomera granice visoke mode svojom kolekcijom inspirisanom noćnim klubom, a prikazanom sinoć ispod mosta Aleksandra III u Parizu. Bio je to svojevrsni manifest slobode oličen u glamuru i ekstravagnciji.

Valentino

Sinoć smo tačno u 21:30h bili na Live Stream-u Valentino platforme gde se uživo prenosila revije ove modne kuće, u sklopu Nedelje visoke mode u Parizu. Čarobnjak Pierpaolo Piccioli redefinisao je pojam haute couture u le club couture, kreirajući
nezamislivi randevu visoke mode i noćnog kluba.

Ova dva polariteta otelotvoruju promenu percepcije - haute couture menja kontekst i stvara dijalog sa novim, party okruženjem, u vidu ekstravagancije, poimanja odeće kao oruđa transformacije, oslobađanja pravog Ja - nema više skrivanja i presvlačenja ispred kluba i u gradskom prevozu, nova faza je tu, i ulica je naš podijum. Inspiracija je pronađena u 80-im godinama, spajajući euforiju te decenije sa današnjim osećajem inkluzivnosti, a ovu atmosferu dočarao je retro futuristički mashup DJ-a Andy-a Butler-a.

Pierpaolo stvara pluralitet lepote, individualnosti i fantazije - priliku da u tami noćnog kluba postanete sve o čemu ste sanjali. 

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Sa 89 lookova, smelost Valentina prenosi se kroz živahne boje i uzorke, raskošne ukrase i drski volumen. Karneri izmišljaju novu modnu arhitekturu tela, tufne, pruge i šljokice su reinterpretirane nesvakidašnjim krojevima, a siluete su izdužene sada već prepoznatljivim vrtoglavim platformama. Tu su tragovi Barbiecore-a, ali paleta je svojevrsni neon light show u nijansama limete, žute, crvene, zelene, narandžaste, kraljevskoplave, crne i bele.

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Haute couture zadatak da na sebi svojstven način predstavi slavlje ispunjen je nesvakidašnjim teksturama, čarobnim perjem i elegantnim satenskim mašnama. Piccioli uživa u beskrajnoj igri razmere, uvećava detalje, resignifikuje glamur, reflektujući način izražavanja nove generacije, pa su i najnežnije forme tila i volana zapečaćene provokativnim grunge dodirom u vidu dugih kožnih rukavica. 

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Valentino 

I pre nego što je Piccioli izašao na pistu, aplaudirali smo ovoj ideološkoj transformaciji couture-a, njegovom svojevrsnom predlogu univerzalnog uživanja, nesputanog iskazivanja i emocionalne rezonancije. Jer moda tome i služi - da bude amblem naše ličnosti i identiteta, ali i da evocira najčistitu radost oblačenja (oh, i preterivanja!).

Hvala, Pierpaolo!

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Valentino 

Valentino