Dokumentarac 'Inside the Dream: Mugler' uvodi nas u svet kultne kuće: Uoči Nedelje mode u Parizu stigle su važne vesti

Arhivski snimci iz ranih dana Muglerove kuće biće predstavljeni zajedno sa snimcima nedavnih događaja.

frederic REGLAIN / Alamy / Alamy / Profimedia

Modna kuća Mugler konačno dobija svoj dokumentarac koji će zaroniti u istoriju velikog pariskog brenda, osnovanog od strane Manfreda Thierryja Muglera, te će istražiti i novu viziju kuće pod kreativnim vođstvom Caseyja Cadwalladera.

Inside the Dream: Mugler je jednosatni dokumentarni film u režiji Matthieua Menua, istog režisera koji stoji iza Diorovog dokumentarca iz 2023. godine o kultnom J'adore parfemu.

COADIC GUIREC / Bestimage / Profimedia 

Dok uvodi gledaoce u 50 godina dugu istoriju Muglerovih couture trenutaka, poput legendarne haljine "Chimère sirena", film takođe vodi publiku iza kulisa Cadwalladerove prezentacije za proleće/leto 2024. godine.

frederic REGLAIN / Alamy / Alamy / Profimedia 

Arhivski snimci iz ranih dana Muglerove kuće biće predstavljeni zajedno sa snimcima nedavnih događaja, poput dolaska Zendaye na crveni tepih filma Dune: Part Two, kada je nosila FW95 kiborški stilizovano odelo "Maschinenmench".

celebrityphotos uk / Avalon / Profimedia 

Nakon što je 2017. godine predao vođstvo kuće Cadwalladeru, Manfred Thierry Mugler preminuo je u januaru 2022. Njegova bogata arhiva ženstvenih kreacija učinila je Mugler kuću favoritom među najuticajnijim svetskim izvođačicima, uključujući Lady Gagu i Beyoncé.

Neka od njegovih najpoznatijih dela obišla su muzeje širom sveta u sklopu izložbe Thierry Mugler: Couturissime, a završila su u Brooklyn Museum-u u novembru 2022.

Jackie Brown / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dan nakon premijere dokumentarca, Cadwalladerova kolekcija za proleće/leto 2025. godine debitovaće na Nedelji mode u Parizu 26. septembra u 14:30. Dokumentarac Inside the Dream: Mugler biće dostupan za gledanje u Francuskoj putem Canala+, a ubrzo nakon toga i na Prime Video i drugim globalnim platformama.

 Izvor: ELLE/ Storybook / Natalija Knežević