Ovan

Posao

Bliski aspekti Marsa, vašeg vladara sa Jupiterom, donose mnogo mogućnosti ali malo realizacija. Situacija se popravlja od prvog jula kada vaš vladar Mars krene direktnim hodom. Ipak, bez obzira na različite faze uspona ili padova tokom ovog perioda, bićete zadovoljni svojim poslovnim bilansom i poštovanjem koje uživate u krugu saradnika, a da bi rezultati bili bolji, moraćete punom parom da prionete na posao u prvoj polovini jula. Uspešnu formulu treba ponavljati, kao garanciju za poslovni ili novčani dobitak. Vaši nadređeni su spremni da nagrade vaš trud ili zalaganje na različite načine. U periodu od 6. jula, tokom trigona Marsa sa Venerom očekuje vas novi uspeh u rešavanju novčanih i statusnih pitanja. Ulaskom Venere u znak Lava, 12. jula, spremni ste da prihvatite poslove koji iziskuju veliki napor i opterećenje ali donose dobru zaradu. Pod povoljnom aspektom Merkura i Saturna, u harmoničnim znacima Lava i Strelca, sledi sklapanje novih povoljnih dogovora.

Ljubav

Pronalazite emotivnu inspiraciju na različitim stranama i delujete zadovoljno, ali ne u potpunosti. Takvo raspoloženje potrajaće do druge nedelje jula, kada Venera ulazi u vaše peto polje i podiže raspoloženje kao i senzualne apetite. Nova ljubavna iskušenja pokrenuće u vama neke skrivene emotivne želje i potisnuta maštanja. Ne krijete da imate velika očekivanja pred voljenom osobom. Osećate potrebu da ostvarite kompletno zadovoljstvo ili da promenite ustaljeni ritam u vezi. Zajedničko poverenje predstavlja dobru osnovu, a novi događaji i emotivna dinamika najavljuju pozitivnu prekretnicu. Rado se odazivate na brojne pozive i uživate u društvu, zabavama i flertu. Ukoliko ste mladi ili slobodni, predstoje vam nova romansa. Zauzetima slede izazovi koji mogu poljuljati vezu i ugroziti postojeće planove.

Zdravlje

Jupiter u vašem polju bolesti sprečava ispoljavanje problema, a vas pokreće u pravcu prevencije i donosi optimizam. Ne idite preko svojih fizičkih mogućnosti. Osetljivost grla i sinusa do 13 jula. Mogući manji problemi sa kičmom tokom celog perioda.

Bik

Posao

Ambiciozni ste, stalo vam je da ostavite dobar utisak na poslovne partnere, ali suštinski odajete utisak kao da vas samo novac zanima. Spaljena Venera, sa kojom počinje ovaj period ne ide vam na ruku. Kada je vladar znaka "spaljen", događaji zahtevaju istančanu veštinu prilagođavanja, prepoznavanje namere sagovornika i mudre postupke. Umete vešto da koristite svoje sposobnosti i različite poslovne formule koje donose uspešne rezultate, te ih primenite u periodu od 30. juna, kada Merkur ulaskom u vaše polje komunikacija otvara nove mogućnosti. Imate dobre polazne pretpostavke, naročito kada se rešavaju važni poslovno-finansijski interesi, ali vam nedostaje strpljenje. Važno je da napravite dobru procenu i izbor tokom navedenog perioda. Mlad mesec, od 4. jula naglašava sva događanja vezana za poslovnu sferu, do te mere da je čak moguća i promena posla. U periodu do 13. jula, možete da ostvarite prioritetne ciljeve i da izmirite neka finasijska dugovanja.

Ljubav

Primećujete izvesnu napetost u odnosu sa partnerom koju ne razumete najbolje, pa povremeno delujete zabrinuto i zbog sitnih nesporazuma koji postoje u vašem ljubavnom životu. Sukobi i tenzije posledica su boravka Marsa u vašem polju partnersta. Ipak, svaki problem ima rešenje i donosi poučno iskustvo. Od 6. jula situacija se postepeno sređuje, a tenzije smiruju. Nema potrebe da se zadržavate na nekim neostvarenim ili pogrešnim odlukama iz svoje ljubavne prošlosti, jer dalji razvoj događaja, a posebno trigon Merkura prema Marsu, donosi olakšanje i bolje razumevanje i dogovaranje. Važno je da izvučete pouku iz problematičnih dešavanja. Sačuvajte pozitivnu orijentaciju i lepe misli za blisku osobu, jer su loši aspekti vremenski ograničeni. Važno je da osetite emotivnu toplinu u nečijem društvu, a to je dovoljan povod za ljubavnu sreću.

Zdravlje

Aspekti Venere, koja upravlja vašim poljem bolesti sa Saturnom u osmom polju opominju na neophodnost prevencije kao osnove dobrog zdravlja. Detoksikacija ili neka alternativna metoda posebno povoljno deluju nakon konjunkcije meseca sa Saturnom 15 jula.

PageBreak

Blizanci

Posao

Stalo vam je da poboljšate svoj položaj i materijalni status. Imate sjajne viziju i dovoljno energije, tako da nove događaje na poslovnoj sceni ne želite da prepuštate slučaju, ali uz sav trud, Merkur u vašem znaku predstavlja i dvoumljenje i neopredeljenost. Do 30. juna, dok ne uđe u znak Raka, trpi pritisak opozicije sa Saturnom, i ne može da ispolji svoje dobre osobine do kraja. Važno je da poslovima prilazite selektivno i da ne pokušavate da sve rešavate odjednom, kako biste sačuvali kontrolu nad situacijom. Preispitajte nove poslovne prilike i dobro procenite koliko su realne, vredne ili isplative. Tokom ovog perioda stiču se uslovi za poboljšanje finansijske situacije u skladu sa povoljnim uticajem Venere u polju novca. Ako se bavite edukacijom ili komunikacijama, bićete u prilici da napredujete. Takođe, period je povoljan za sve one koji rade poslove vezane sa nekretninama. Moguće rešavanje stabenog problema.

Ljubav

Veoma ste uporni i stalo vam je da ostvarite sve svoje ljubavne namere, čak i po cenu da vas neko povremeno osporava ili da vi nekoga povredite, a sve u skladu sa pozicijom Saturna u polju koje upravlja svim tipovima partnerstva. Ne budite nestrpljivi, već se držite maksime "strpljen-spasen". Ako ste mladi ili slobodni, novi kontakti i poznastvo, uz povoljan aspekt Venere i Saturna, koji startuje 12. jula, vode ka manje uzbudljivoj, ali stabilnijoj ljubavnoj romansi. Neko iz bliskog okruženja, u vama pobuđuje veliko interesovanje i dobro raspoloženje i podseća vas na ranija prijatna iskustva. Međutim, ukoliko ste zauzeti ne savetuje se da eksperimentišete sa svojom vezom i tajnim kombinacijama, jer prosto nije vreme za to.

Zdravlje

Do kraja juna retrogradan, potom direktan, ali spor Mars u vašem polju bolesti može doneti razne vrste infekcija, upala i sličnih problema, tokom celog perioda. Na najmanji znak problema neophodno je da se obratite lekaru.

Rak

Posao

Imate dovoljno energije i ozbiljnu nameru da poboljšate svoj poslovni, materijalni ili ukupni status, ali period pred vama je obeležen fazom punog mesec na samom početku. Iako aspekt nije opasan, predstavlja vid konfrontacije i nerazumevanja sa okolinom. Venera u prvom polju donosi hedonistike ideje, pa elan za rad i poslovna kombinatorika lako splasnu posle razmišljanja o relaksaciji i odmoru. Potrebno je da jasno definišete svoje poslovne ciljeve u dogovoru sa pouzdanim saradnicima ili uz stručni savet. Tek od 6. jula, kada Mesec ulaskom u znak Lava napravi trigon sa Saturnom krećete da se budite i sumirate šta ste propustili. Međutim i taj skok poslovnih interesovanja je kratak, i tek kada Venera, 12. jula pređe u vaše polje novca, počinjete ozbiljno da mislite o svojim poslovnim obavezama. Potom i Merkur ulazi u polje novca, što znači da slede sitni ali brojni finansijski "aranžmani". Situacija se značajno poboljšava početkom druge polovine jula.

Ljubav

Zavodljivi ste, zračite optimizmom i privlačite pažnju suprotnog pola, posebno u prvoj polovini jula dok Venera boravi u vašem znaku. Ali, zbog pogrešnih izjava ili nepromišljenih postupaka, što donosi "spaljeni" Merkur u istom periodu zapadate u konfliktne, ili nepotrebno komplikovane situacije. Ukoliko ste u vezi, spoj ova dva aspekta nikako nije dobar jer će vas dovesti u situaciju da flertujete na sve strane, ali bez rezultata. Nema potrebe da forsirate emotivno rivalstvo ili lično dokazivanje u odnosu sa voljenom osobom, niti da se dodatno ističete. Mladi ili slobodni pripadnici znaka, skoro nesmetano, mogu koristiti trenutne prednosti koje im nude planete, ali ipak oprezno i racionalno, jer će u suprotnom kvantitet potisnuti kvalitet, i ostaće stanje nepromenjeno, odnosno i pored velikog izbora lako možete ostati sami.

Zdravlje

Moguće stvaranje kamenca u žuči. Naglašena osetljivost unutrašnjih organa. Saturn u polju bolesti ukazuje na potrbu da se prate hronični poremećaji ali i da se poveća doza vitamina. Promenite način ishrane i unosite dovoljno tečnosti.

PageBreak

Lav

Posao

Veoma ste kreativni, imate sjajne ideje i priliku da dokažete svoje profesionalne sposobnosti u društvu saradnika. Osim toga, imate i naklonost planeta, pa do 12. jula pravite planove, a od navedenog datuma krenite u njihovu realizaciju. Slobodno se razmašite na nekoliko strana, jer u navedenom periodu Venera, a potom i Merkur ulaskom u vaš znak potenciraju mnogo prilika, ideja i dogovora i svega ostalog što će vaš poslovni život užiniti boljim i bogatijim. Uslovi u kojima se nalazite deluju promenljivo, ali to vas neće onemogućiti da ostvarite pozitivne rezultate. Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike zahteva da dobro razmislite, pre nego što se odlučite za konkretne odgovore ili za krajnji izbor. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, koncentrišite se na svoje ciljeve i aktivno pratite nova događanja. Pokažite dobru volju i spremnost na različite promene ili na usavršavanje.

Ljubav

Često imate utisak kao da ste u raskoraku sa partnerom. Možda i do te mere da ne ostanete na istom putu i sa istim planovima. Stoga, razgovarajte iskreno o problemima koji opterećuju zajednički život. Ukoliko vas muči dilema o paralelnoj ljubavnoj vezi, morate znati da je u ovom periodu situacija vrlo komplikovana, te da lako može doći do skandaloznih situacija. Svaka neopreznost u komunikaciji, kada Merkur uđe u vaš znak mogla bi da provocira razrešenje problema. Ako ste mladi ili slobodni, vašu emotivnu pažnju privlače različite osobe, što je gledajući planete koje su aktuelne sasvim normalno u ovom periodu. Sa svakom od njih možete ostvariti deo svojih interesovanja. Moguće je da delite slična interesovanja, ali se teško uklapate na duže staze. Možda još uvek ne prepoznajete jasan signal, ali nemojte odustajati od iskrenih emocija.

Zdravlje

Iscrpljeni ste i potreban vam je oporavak. Problemi sa nesanicom dodatno otežavaju situaciju. Prestanite da mislite o događanjima iz prošlosti, jer vam to bespotrebno podiže nivo stresa. Povedite računa o apetitu i realnim potrebama organizma, da ne bi besporebno nabacili par kilograma viška.

Devica

Posao

Povremeni propusti koji vas prate tokom boravka vladajuće planete Merkura u znaku Blizanaca i vašem polju karijere, i opozicije sa Saturnom, do 30. juna znak su loše koncentracije ili nedostatka vremena, sa manjkom pažnje. Sposobnost dobrog zapažanja i veština brzog prilagođavanja u novim uslovima, predstavlja uvek vaš glavni adut u odnosu na poslovne konkurente, ali se sada ne možete osloniti na to, pa zato budite oprezniji. Neophodno je da se prilagodite na nove uslove poslovanja i ostavite dobar utisak na saradnike. Uz prikladniji nastup i temeljan pristup, moguće je da iskoristite poziciju Jupitera u prvom polju i da na neki način profitirate od svojih ideja i sposobnosti. Međutim, sa ovom pozicijom Jupitera morate biti oprezni jer on uvek ukazuje na manjak osećaja za detalje, te uz navedene aspekte Merkura možete imati ozbiljne previde u proceni. Iskoristite period mladog meseca u vašem polju planova, počevši od 5. jula za nove akcije. Dobri rezultati su zagarantovani.

Ljubav

Pod aspektima ulaska Venere u znak Lava i vaše polje tajni, želite da prikrijete svoja intimna osećanja i ostanete tajanstveni. U narednom periodu često ćete zbunjivati svoju okolinu iznenadnim promenama raspoloženja i neobičnim postupcima, a samim tim i osobe zainteresovane za vas. Potrebno je da iskristališete svoja osećanja i da rešite emotivne oscilacije koje imate prema jednoj osobi. Ulaskom u znak Lava, Venera će takođe biti u stabilnom aspektu sa Saturnom, što znači i neku vrstu emotivne stabilnosti. Budite pragmatični i procenite gde je granica koja odvaja tajne veze od normalnih i dugoročnih odnosa, i nemojte preteranom analitikom kvariti svoj život. Ako ste mladi ili slobodni, očekuju vas brojni susreti i zanimljiva poznanstva, posebno u periodu do 12. jula, tokom trigona Marsa i Venere kada svaka veza može da se pretvori u nešto više.

Zdravlje

Mogući su problemi sa ishranom kao i tendencija ka dobijanju na težini, kao što je to na neki način prirodno za svaki znak u kome se nađe Jupiter. Masnoća, zakrčenje krvnih sudova, šećer i sve slično što nije nabrojano mogu biti posledice. Mislite o tome.

PageBreak

Vaga

Posao

Ponekad nije lako prepoznati najbolje rešenje, a posebno kad se nalazite u mesecu koji aktivira polje karijere tranzitom Sunca. Predstoji vam aktivna uloga u poslovnom životu i niz dobrih prilika, a sve u skladu sa aspektima u navedenom polju. Osim Sunca, do 30. juna tu je Venera, vaš vladar, što pojačava sve mogućnosti, pa i najmanje šanse čini realnim. Događaji su na vašoj strani, čak i kad ne izgleda tako. Od 30. juna, pridružuje se i Merkur, te naglašava komunikaciju i kombinatoriku vezanu za posao. Od tog trenutka morate biti maksimalno fleksibilni i paziti na detalje. Bez obzira koliko ste sigurni u sebe ili u svoje sposobnosti zatražite nečiji savet, pre nego što se upustite u novu poslovnu-finansijsku transakciju. U periodu od 3. do 6. jula izbegnite donošenje odluka i potpisivanje bitnih dokumenata za posao, jer je moguće da se prihvatite nečega štoje nemoguće adekvatno okončati. Prelaskom Venere u znak Lava, dolazi do novih dogovora vezanih za poslovni život. Od 1. jula budite otvoreni za novitete.

Ljubav

Aspekti ljubavnog i poslovnog života se prepliću u bitnim događanjima istih datuma. Šta god da se dešava, zbog napetih aspekata, bilo bi dobro da odložite važne ljubavne odluke za drugu polovinu jula meseca. Ukoliko ste mladi ili slobodni, prekoračite predrasude i neke granice koje ste u prethodnom periodu sebi nepotrbno postavili. Ceo period je obeležen jakim Venerinim aspektima, najpre sa Marsom, koji inače vlada vašim poljem parterstva i daje mogućnost novog ili obnove nekog relativno skoro prekinutog odnosa. Kad god se Venera i Mars spajaju period je vrlo dinamičan, pa ponekad treba biti uzdržan, i ne reagovti "na prvu loptu". Tokom drugog dela perioda, Venera gradi povoljak aspekt sa Saturnom koji prilično stabilizuje situaciju i naglašava povoljnost obnove neke prethodne veze ili ulaska u vezu sa nekim koga već poznajete.

Zdravlje

Jupiter koji vlada poljem bolesti, nalazi se u dvanestom polju koje između ostalog označava i boravak u bolnici. Stoga povedite računa o svim simptomima i ne zanemaruje ništa jer mogu biti na delu rani pokazatelji problema.

Škorpija

Posao

Retrogradni Mars, vladar znaka, već neko vreme vrši pritisak i traži da se redefinišu brojni odnosi uključujući i poslovne. Ipak, ne menjajte ništa sve dok se ne okrene u direktn hod, 1. jula. Ni nakon samog okreta ne bi trebalo forsirati stvari već pustiti da se sami događaji nameste pa tek onda povlačiti poteze. Važno je da oko sebe imate ekipu pouzdanih saradnika, jer kombinacija različitih strategija donosi pozitivne rezultate, posebno kada ste pod ovakvim aspektima. U finansijskom smislu, uprkos ovakvom stanju vladajuće planete, bićete u poziciji da uvećavate svoju zaradu i da uspešno rešite neka imovinska ili investiciona pitanja. U periodu od 12. jula, ulaskom Venere u vaše polje karijere i otpočinjanjem trigona sa Saturnom u polju novca, situacija se značajno poboljšava. Od 13. Jula ulaskom Merkura, događaji se umnožavaju i stiču se uslovi za postizanje kvalitetnih dogovora.

Ljubav

Vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera, na šta ukazuje retrogradni Mars u vašem prvom polju. Kretanje unazad donosi okrenutost ka unutra, i više sklonosti da posmatrate sebe nego da osmotrite postoji li u okolini neka osoba koja se interesuje za vas. Ovakva stvar ne predstavlja problem onima koji su u vezi, barem ne veći od povremenog prigovaranja partnera. Dobra okolnost je što Mars u većem delu perioda pravi harmonične aspekte sa Merkurom i Venerom, pa se prigovaranje neće pretvoriti u sukob niti dovesti vezu u pitanje. Ako ste mladi ili slobodni, ovaj aspekt može doneti više problema u ostvarivanju komunikacije. Možda vam se čini kao da ste na neki način izolovani ili nevidljivi okolini, ali nije tako. Ukoliko putujete, moguća romansa sa nekim strancem, koja može da preraste u ozbiljnu vezu.

Zdravlje

Zbog pozicije i stanja Marsa, uključite laganu fizičku aktivnost u svakodnevnu rutinu i pojačajte dozu vitamina, bilo da je to kroz povećan unos svežeg voća i povrća, bilo da unostite vitamine u vidu tableta.

PageBreak

Strelac

Posao

Saturn u vašem znaku, već duže vreme usporava sve reakcije i odlaže brojna rešenja situacije. Tome posebno doprinosi njegovo retrogradno kretanje koje ukazuje da se stalno vraćate na neke stare stvari, pokušavate da ih ispravite, ali opet činite iste greške. Preispitajte svoje ponašanje, pojačajte pažnju i koncentraciju, a ako se i dalje ništa ne promeni na bolje, obratite se za pomoć nekome u koga imate poverenja. Izbegavajte rivalstvo u odnosu sa jednom starijom osobom, pogotovo ako vam je nadređena. U polju karijere je Jupiter, vladar znaka, ali sa Saturnom koji je u vašem znaku ima neharmoničan aspekt kvadrata koji ukazuje na destruktivan odnos. Na putu do cilja očekujte prepreke i trzavice. Bićete usporeniji, pa će vam za ono što ste do skoro rešavali za minut, biti potrebni dani. Do 13. jula mogući su finansijski problemi, odnosno manjak novca. Stoga uvedite restrikcije na vreme. Nakon tog perioda, Venera ulazi u polje koje označava inostranstvo, a poslovi sa nekom stranom firmom obezbeđuju bolje prihode.

Ljubav

Period počinje neskladnim aspektom Merkura, koji se nalazi u polju partnera ka Saturnu koji je dominantan u vašem znaku. Trenutno ste u raskoraku između želja i mogućnosti koje vam se nagoveštavaju. Uz to ste i razdražljivi i spremni na svaki vid verbalnog sukoba ne vodeći računa ni kada ni pred kim to činite. Ponekad nije lako razumeti partnerove misli i osećanja, ali to nije od presudnog značaja za zajedničku sreću. Tolerancija i uzdržanost su magične reči za ovaj period. Stvari postaju lakše nakon Merkurovog ulaska u znak Raka prvih dana jula. Ako ste mladi ili slobodni, predstoji vam neobična ljubavna romansa. Osoba koja privlači vašu emotivnu pažnju istovremeno vam podiže tenziju. Tek kada oboje iskreno izrazite osećanja, moguć je skladan odnos i kompletno zadovoljstvo. Bolji dani od 13. jula.

Zdravlje

Moguće glavobolje, kao normalna pojava pod ovakvim aspektima Saturna, potom bolovi u vratu i svim zglobovima. U slučaju hroničnih bolesti prilagodite terapiju.

Jarac

Posao

Period počinje fazom punog Meseca u vašem znaku, što je jasan signal da ste pre skloni ispravljanju krivih Drina nego ozbiljnim poslovnim obavezama. Kako je ovaj aspekt nezgodan za odnose sa okolinom savet je da pre nego što počnete da kritikujete druge, najpre "izbrojite do deset", mada ni do tridest ne bi škodilo. Važnije od svega je da jasno definišete svoje poslovno-finansijske ciljeve u dogovoru sa pouzdanim saradnicima. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje ciljeve, te budite tolerantni prema osobama iz vašeg okruženja. Merkur dodatno komplikuje situaciju ulaskom u polje javnosti i direktnih konfrontacija, 30. jula. Moguće je da će vaš rad i rezultati na neki način biti pod lupom okoline. Imaćete osećaj da neko stalno procenjuje ono što činite. Posebno je loš period za sve pripadnike znaka rođene krajem decembra jer osim personalnih sukoba mogu da se suoče sa burnim unutrašnjim krizama.

Ljubav

Planete u znaku Raka koji označava polje partnerstva u odnosu na vaš znak naglašavaju burne događaje i mnoštvo novih i starih osoba u vašem životu. Vi ste tip koji u partnerskom odnosu, voli da oseti potpunu sigurnost i predavanje bez ograničavanja. Međutim u ovom periodu stoji dosta mešanja sa strane, kao i dosta vaših "pogleda na stranu" pa su moguće brojne razmirice, prekidi i iskušenja. Jednako kao i po pitanju posla, ulazak Merkura u polje partnerstva pojačava protok ljudi i događaja kroz vaš život ujedno komplikujući komunikaciju. Ako ste mladi ili slobodni, obilje šansi i novih poznanastava ličiće na skoro savršen sled događaja. Alu i tu se krije zamka. Bićete u nedoumici za koju opciju da se opredelite. Sve nove šanse su uzaludne ukoliko površno priđete stvarima i ne budete sigurni u svoj izbor.

Zdravlje

Čuvajte se raznih nezgoda, malera... Ovo posebno važi za muške pripadnike znaka rođene 27.12.1982. koji će biti najizloženiji lošem planetarnom uticaju. Mesec na Algolu i opozicija sa Marsom ukazuju na gubitak samokontrole.

PageBreak

Vodolija

Posao

Do 30. juna, Merkur koji tranzitira kroz znak Blizanaca koji sa vašim znakom gradi trigon, ukazuje na dobar izbor ciljeva i podršku okoline u njihovoj realizaciji. Pošto nemate mnogo vremena, ubrzajte sve poslovne napore kao bi urodili plodom. Nakon toga sledi kratak, ali jak krizni aspekt koji se tiče konkretnog radnog aranžmana, a koji obeležava promena smera kretanja Marsa u vašem polju karijere. Naime, od 1. jula Mars kreće direktno i dovodi stvari do usijanja, bilo da su okolnosti pozitivne, bilo negativne. Savet je da se svi događaji uspore i stave pod kontrolu, jer svaka nagla promena ne može biti dovoljno dobra, barem do druge polovine jula kada Mars dobije na kvalitetu zahvaljujući trigonu sa Suncem. Ovaj aspekt će bit savršen 15. jula, a potom slede povoljni dani za poslovnu promenu. Ipak, bez obzira na povoljnosti koje odnose prevagu, morate voditi računa o tome, koliko su zadaci koji idu uz novi poslovni aranžman realni.

Ljubav

Harmoničan i miran period sve do 12. jula, kada kreće niz događaja koji lako mogu da potpuno promene vaš život. Navedenog datuma Venera ulazi u vaše polje partnerskih odnosa, pa bez obzira na to da li ste u braku ili vezi i stabilnost odnosa, uvodi trećeg igrača na teren. U pitanju je osoba na koju mislite već duže vreme i koju možda nepotrebno idealizujete. Dešavanja postaju složenija od 14. jula, kada se i Merkur nađe u istom polju, pa već komplikovani odnosi postaju još napetiji. Savet je da svaku eventualnu odluku o završetku neke veze i otpočinjanju nove odložite za kasnije, kad se situacija smiri. Sa vremenske distance bolje ćete proceniti trenutna dešavanja. Ako ste mladi ili slobodni, a posebno ako niste skloni vezivanju na duže staze, ovo je vaš trenutak. Leto počinje, okruženje je puno raspoloženih osoba za sve vidove druženja i vi u središtu pažnje. Ko bi poželeo bolje od toga.

Zdravlje

Mogući problemi sa digestivnim traktom, želucem, unutrašnjim organima. Sve je to u malom neredu koji zahteva disciplinu, posebno do 30. juna, dok Merkur naglašava potrebu za sistematskim pregledom.

Ribe

Posao

Antagonizam u radnom okruženju je očigledan. Vladar vašeg znaka Jupiter je u Devici, u znaku svog izgona, što ukazuje na to da vi ne kontrolišete situaciju, nego ljudi sa kojima, silom prilika, morate da sarađujete. Odluke donosite kao da ste u njihovoj vlasti, ili kao da niste u stanju da proniknete u njihove skrivene motive. Posebno je naglašen period do 30. juna, do kada Merkur ima aspekt opozicije sa Saturnom u vašem polju karijere, zbog čega sve komplikovane stvari postaju još komplikovanije. Tek nakon toga, Merkur i Venera prave aspekt sekstila ka Jupiteru, što znači da se situacija popravlja, a okolnosti menjaju u vašu korist, do 13. Jula. Ovaj kratak period ipak ne donosi mnogo novih šansi, već ispunjenje samo onih najrealnijih, pa nemojte gubiti vreme na "borbu sa vetrenjačama" i donkihotovske poduhvate. Period nakon 13. jula pogodan je za utvrđivanje i unapređenje postignutih ciljeva, a nepovoljan za nove poduhvate. U svakom slučaju, najvažnija je procena jesu li ciljevi i planovi realni, a kako je vaš vladar ugrožen dobro bi bilo da potražite još nečije mišljenje.

Ljubav

Šta se to s vama događa? Ponašate kao da je u vama zamrla svaka želja za uživanjem. U ljubavnom životu ili u odnosu sa voljenom osobom delujete nekako hladno, usporeno i nezainteresovano. Bez obzira na to što ste sigurni u svoja osećanja, bilo bi dobro da u to uverite i partnera, barem povremeno. Za one koji su u stabilnom braku period do 15. jula, povoljan je za rad na proširenju porodice, kao i za uživanje u porodičnim radostima. Ako ste mladi ili slobodni, budite dovoljno taktični, jer je naredni period povoljan za uspostavljenje kvalitetne emotivne veze.

Zdravlje

Početkom perioda sve je mirno. Problemi nastaju polovinom jula kada se planete koncentrišu u vašem polu bolesti, pa mogu doneti promene pritiska kao i virusne infekcije. Ključ je u preventivi. Ne zanemarujte zdravlje zbog posla i drugih obaveza.

izvor:Večernje novosti

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija