Iako ova planeta jednom godišnje prelazi preko 11. zodijačkog znaka, svaki put obrazuje drugačije aspekte sa tranzitnim planetama, tako da ono što vam se prošle godine dešavalo na emotivnom planu ne mora obavezno da se ponovi i ove godine. Inače, ovakva pozicija Venere, najavljuje bogatiji emotivni život, što se odnosi na sve znakove, možda nešto više na vazdušne i vatrene, jer će Venera obrazovati harmonične aspekte sa njihovim Suncem.

Oni donose omiljenost i popularnost u društvu, naročito suprotnog pola, što će najviše primetiti Vodolije, Vage, Blizanci, Ovnovi, Lavovi i Strelčevi.

Ovi znaci će se prolepšati, zaljubiti i biti sentimentalniji nego inače, verovatno će obnoviti i garderobu, jer Venera ne utiče samo na naša osećanja, već i na naš fizički izgled, zavodljivost i društvenost. Ako ste rođeni u nekom od tih znakova, verovatno ćete od mnogih u vašoj okolini često čuti: "Šta se to s tobom dešava? Izgledaš k'o avion, mora da si se zaljubio (zaljubila)!"

Čim uđe u Vodoliju, Venera će 18. i 19. januara obrazovati kvadrat sa Uranom u Ovnu, što najavljuje nagla razdvajanja od partnera, zbog više sile, najčešće zato što neko od njih mora na put ili zato što se bavi poslom zbog koga često putuje. Pošto Venera simbolizuje i novac, ovaj aspekt upozorava da su mogući neplanirani izdaci, kao i nepotrebni troškovi, zbog čega bi trebalo odložiti podizanje kredita ili neke druge finansijske transakcije.

Astrološka kuća i znak u kome je vaša Venera, pokazuju gde vas čeka ljubav, odnosno, gde možete da sretnete nekoga ko će vam se dopasti i s kim ćete poželeti nešto više od običnog flerta.

U muškom horoskopu, opisuje njegov tip žene, a u ženskom kakav muškarac moće da je privuče. Takođe, Venera je simbol uživanja pa utiče i na apetit, upravlja čulom ukusa, grlom i krajnicima, štitnom žlezdom, jajnicima, hormonima, dojkama i venama.

Ono što upada u oči je pozicija druge ljubavne planete, Marsa, simbola akcije i seksualnosti koji tranzitira preko poslednjih stepeni Škorpije, zbog čega obrazuje harmoničan aspekt sa Venerom ali neharmoničan sa fiksnom zvezdom Algol. To znači da se može očekivati više ljubomornih scena, izazvanih partnerovom posesivnošću i sumnjičavošću, strastvenih susreta, ali i naglih raskida i obnova veza. Sve ovo je još više naglašeno, zbog toga što je Mars još uvek u konjunkciji sa Jupiterom, planetom ekspanzije, koja sve uvećava, tako da bi bilo mudrije da izbegnete neke neprijatne situacije, nego da im idete u susret.

Na to, takođe, upozorava i neharmoničan aspekt između Jupitera i Urana, koja "ume" da vam iznenada napuni ali i isprazni džepove.

Svetla tačka je što Mars, krajem nedelje, obrazuje trigon sa Neptunom i Mesecom u Ribama, što odgovara svima koji posluju sa strancima, naročito iz prekookeanskih zemalja. Takođe, ovaj aspekt utiče na inspiraciju i podstiče maštu, zbog čega umetnike očekuje uspeh na profesionalnom i finansijskom planu, pa mogu da očekuju ponude iz inostranstva i pozive za gostovanja, naročito ako se bave plesom, muzikom, slikarstvom. Sportisti će takođe biti uspešni, budući da je Mars (snaga, izdržljivost, kondicija) u Škorpiji (moć, novac) pod uticajima Jupitera (slava), Venere (omiljenost) i Neptuna (podsvest, mediji).

Ukoliko je vaša Venera u Vodoliji u 10. astrološkoj kući, verovatno će vam se dopasti neko koga ćete upoznati preko posla, s tim što to "mora" da bude šarmantan, ambiciozan muškarac koji je uspešan u svojoj profesiji i koji šarmira sve oko sebe, ako ste žena, jer vi drugačijeg nećete ni primetiti koliko god da je zgodan, sportski građen, duhovit i sl.

Muškarca sa Venerom u Vodoliji u šestoj astrološkoj kući, takođe, može da privuče koleginica ili neko s kim se često viđa preko poslovnih kontakata, koja je nepredvidiva i sklona promenama raspoloženja, ali ipak neodoljiva, u svakom slučaju, originalna po pitanju stavova i ideja, kao i svog "stajlinga".

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/