Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ryan O'Neal i Farrah Fawcett: Životna priča jednog od najkontroverznijih holivudskih parova

Sedamdesete su bile prilično razuzdane, pogotovo u Holivudu, a jedan od najproblematičnijih glumaca toga doba bio je Ryan O'Neal, sve dok nije upoznao seks simbol tog vremena, Farrah Fawcett.

  Izvor: Foto: Profimedia

Farrah Fawcett i Ryan O'Neal bili su Angelina Jolie i Brad Pitt svoga vremena - predivan seks simbol i holivudski šmeker, što je trajalo dok se u njihov život nije uvukla droga, prevare i porodične svađe. Poslednji dani Farrah Fawcett, otkrili su nam detalje njihove tridesetogodišnje romanse o kojima su javno govorili.

Farrah je poslednje dane svog života provela pod uticajem najjačih lekova, pa je imala poteškoće da prepozna svoju najveću ljubav i oca jedinog deteta - Ryana O'Neala  koji se nije odvajao od njenog bolničkog kreveta. 

Skoro tri godine borila se sa rakom slepog creva, koji je metastazirao na jetru. Preminula je 26. juna. 2009. godine. Tada je Ryan vidno utučen novinarima saopštio tužnu vest i priznao da je glumicu pre smrti posetio katolički sveštenik.

"Sada je s majkom, sestrom i Bogom. Voleo sam je svim srcem. Tako će mi nedostajati. Bio sam uz nju u njenim poslednjim trenucima i rekao sam joj koliko je volim. Sada je na boljem mestu", rekao je O’Neal, koji je imao dugogodišnju burnu vezu s glumicom, iako se par nikada nije venčao. Nameravali su to da učine još dok je Farrah bila pri svesti, ali, kako je glumac kasnije otkrio, jednostavno nije bilo vremena.

Ko je bio Ryan?

Iako je bio na odličnom putu da postane velika glumačka zvezda, s obzirom na to da je na samom početku karijere odigrao ulogu u čuvenom filmu Love story, koja mu je donela nominaciju za Oskar, ali i ulogu u jednoj od naj­po­pularnijih sapunica ikad, "Peyton Place", Ryan O'Neal ipak je propustio priliku i to ponajviše zbog divljeg karaktera.

Više nego ulo­ge, obeležile su ga ljubavne veze i skandali.

Rođen je kao Charles Patrick Ryan O'Neal 20. aprila 1941. u Los Anđelesu, u porodici sce­nariste Charlesa Eldridga O'Neala i pozorišne glumice Patricije Ruth.

Ryan zapravo nije želeo da bude glumac, ponajviše se zanimao za sport, a za džeparac je zarađi­vao kao spasilac i bokser. Boks ga je posebno privlačio pa se, kada je imao 15 godina, takmičio u amaterskoj ligi i imao prilično impozantan rezultat od 18 pobeda i 4 poraza.

Kao mla­dić, od­služio je dvomesečnu zatvorsku kaznu jer se potukao! Nakon toga odustao je od boksa, a razlog je više bio taj što je porodica morala preko okeana jer je otac dobio posao pisca na radiju "Slo­bodna Evropa" u Nema­čkoj, gde je Ryan 1959.  godine završio gimnaziju.

Tamo se nije bavio boksom, ali ni­je to ni bila njegova budućnost pogotovo zato što je njegova ambiciozna majka po svaku cenu želela da joj sinovi (pored Ryana par je imao i Kevina, takođe glumca) budu slavni i bogati a glumačka karijera za sinove bila je njena tiha želja.

Želja joj se ispunila kada je Ryan iste godi­ne kada je matu­ri­rao, debitovao na televi­ziji, u nemačkoj seriji "Tales of Vi­kings", ali ne kao glumac već kao - kaskader! Tada se zainteresovao za glumu pa je, kad se porodica vratila u Ameriku, dobio ulogu u tv-serijama "Dobie Girls" i "The Virginian".

Početkom 1960-ih upoznao je sedam godina sta­riju glumi­cu Joannu Moore. Nekoliko nedelja posle prvog susreta os­tala je u drugom stanju i par se venčao 1963. godine. Dobili su ćerku Ta­tum, a 11 meseci kasnije i sina Griffina.

Početna bračna euforija i roditeljska sreća brzo je splasnula jer Ryan, sa 22 godine, nije bio spreman da preuzme odgovornost kakvu su deca nosila sa sobom. Uz to, 1964. godine je dobio ulogu u neverovatno uspešnoj sapunici "Pey­t­on Place". Us­­peh ga je toliko poneo da uopšte nije ma­­rio za porodicu.

Od Joanne se razveo 1967. godine, kada je već bio u vezi s kolegicom iz serije Leigh Taylor-Young, sa ko­­jom je iste godine dobio sina Patri­cka. Joanna nije mogla da se nosi sa bezuspešnom karijerom i dvoje male dece, te se odala piću i drogi, a u javnost je izbila informacija i da je decu često zaključavala u sobu ili garažu.

Sve to Ryana nije mnogo bri­nulo, ali kada je u jednom trenutku shvatio u kakvim uslovima žive, odveo ih je svojoj majci, a potom u internat. Međutim, na ovom tlu se nisu snašli, te je Ryan ćerku Tatum i sina Griffina doveo sebi u Malibu (u međuvremenu se 1973. razveo i od druge supruge pa je ži­­veo sam), u kuću koja je tada bila si­nonim za lu­de zabave i orgije uz alkohol, seks i drogu.

Film­ska zvezda je tada bila u vezi sa Bond devojkom Ursu­lom Andres i jedva punoletnom Melanie Griffith, sa kojom ga je u krevetu pro­našla sopstvena ćerka!

U to vreme O’Neal je iza se­­­­be imao nominaciju za Oskar za film "Love Story", te mu je nakon toga karijera krenula vrtoglavom brzinom ka usponu, a us­peh je značio i veliku na­klonost žena. A njih je ludih 1970-ih bilo izuzetno mnogo.

Tako da su preko kreve­ta ovog poželjnog ljubavnika prešle i Barbra Streisand, sa kojom se upoznao na sni­manju filma "What’s Up, Doc?", dizaj­nerka Diane von Fur­stenberg, pevačica Diana Ross, glumica Joan Collins, bivša žena pevača Rolling Stounsa Bianca Jegger i mnoge druge.

Ali 1970-ih je O’Neal, osim sa ženama i drogom, muku mučio i sa ćerkom Tatum koju nije mogao da smiri pa joj je, da bi je zainteresovao, ponudio da radi sa njim na filmu "Paper Moon", u kome je on tumačio glavnu ulogu, a Tatum je dobila sporednu.

Deseto­godiš­nja de­vojčica je za svoj je debi dobila Oskara kao tada najmlađa glumica u istoriji!

Međutim, govorilo se kako Ryan nije mogao da sakrije ljubomoru što je za isti film njegova ćerka nagrađena, a on nije. U napadu ljubomore tu­kao ju je, verbal­no zlostavljao, a čak je je i ocrnio re­kavši da se “toj lenčini posrećilo i da sada misli da je nešto napravila”!

Njegov odnos prema de­ci je bio toliko grozan da joj je, kako je Tatum navela u au­tobiografiji, otac, i to kad je imala samo 11 godina, prvi ponudio kokain, baš kao i bratu (Gri­ffin se još nije rešio zavisnosti, a 1990-ih su i nje­ga i Ryana uhapsili zbog posedovanja dro­ge i le­kova)! 

Tatum su navodno su na svakodnevnim žurkama u očevoj kući njegovi prijatelji se­k­s­u­alno iskorišćavali, a da on nije ni trepnuo! Ryan je za to vreme hranio ego ljubavnim afe­rama kojima vi­­še niko nije znao broj i nije mario za potomke.

Ipak, lude ‘70-e donele su i sreću, a to je 1979. bio susret s glumicom Farrah Fawcett, koja će u njego­vom ži­votu, s raskidima i svađama, biti sve do smr­ti. 

Na njihovom prvom sa­­s­tanku, kako je ispričao, samo su se ljubili, satima, sve dok im usne nisu po­­p­lavele.

Farrah je u to vreme bila jedna od naj­popular­nijih glumica, zvali su je seks-bombom, a uloga u seriji "Charlies Angels" Teksa­šan­ku s dugom pla­vom kosom učinila je muškom fantazijom u čitavom svetu .

U to vreme Farrah je bila udata za producenta Lee Majorsa, Ryanovog dobrog prijatelja.

"Kada sam je video, sve divlje u trenutku je iza­šlo iz me­ne. Nikad joj nisam bio neveran", rekao je u jeku zaljubljenos­ti Ryan koji je tada slovio za velikog holi­vud­skog zavodnika. A Farrah?

"Bila sam toliko očarana njegovom pojavom da nisam razmišljala ni o čemu drugom u tom trenutku" opisala je glumica susret s Ryanom.

Zlatni par, kako su ih zvali, nikada se nije venčao, ali zato što to Farrah nije htela. Kada su 1985. godine dobili sina Redmonda, njihovoj sreći ni­je bilo kra­ja, ali ni tada se Farrah nije videla kao go­s­­­pođa O’Neal.

Sa druge strane Ryan se zbog nje svađao sa ćerkom.

"Ta­tum nikada nije volela Farrah. Go­to­vo pa me nate­rala da biram između njih dve. U redu, o­na mi je ćerka, ali Farrah je žena s koj­om spa­vam! Niko me ne može uslovljavati da raskinem sa njom, a pogotovo ne dete!", izjavio je tada ozlojeđeni glumac.

Ve­­za s Farrah Fawcett trajala je 17 godina, do 1997. godine.

Međutim, nakon što mu je 2001. dijagnostifikovana leukemija (koju je uspešno preboleo), zbližio se s dec­om (iako nikada u potpuno­sti), ali i s Farrah, koja je ubrzo nakon toga obolela od karcinoma de­be­log creva.

Iako je govorio o tuzi ko­ju os­e­ća za­to što “ona umire i niko ne može da je spa­si” - i u to­­me su se videle zle na­m­ere.

Tako je sin Griffin re­kao da je sa­žaljenje tek trik i Ryanova želja da se dokopa glumičinog testamenta. Čak je tvrdio da  je glumac ljubomoran na njenu bo­le­st!

"Kada je Farrah obolela, sećam se da je vikao: Ne, ti ne umireš, ja umirem! Ja imam rak! A ja sam mu rekao da to nije u redu jer je već pre­boleo leukemiju. On je najveći ego­centrik kojeg možete da za­mislite!", rekao je Griffin.

Da u tome ima istine, do­kazao je i sam Ryan koji je na sahrani voljene Farrah svoju ćerku Tatum pozvao na piće jer je ni­­je prepoznao! Osim toga, dan nakon sahrane snim­ljen je u igrama na plaži sa nepoznatom mladom plavušom!

No, očigledno ga je Farrah Fawcett poznavala bolje nego iko pa mu je u testamentu ostavila - ništa!

2017. godine je ponovo oboleo - ovog puta od raka prostate zbog čega je išao na operaciju, a uz njege je sve vreme bio njegov i Farin sin, Redmond. Tada je izjavio: "Imam volju i želju da se borim protiv svih ovih stvari, ali ako i umrem barem ću napokon biti sa svojom devojkom. Ona se nije plašila smrti, pa se neću plašiti ni ja", izjavio je nedavno O’Nil, misivši na svoju dugogodišnju partnerku Farrah Fawcett, koja je pre devet godina preminula od raka debelog creva.

Glumac se oporavio ali i dan danas ima loše odnose sa svojom decom.

Izvor: Stil.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity