Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro prognoza za ljubav, posao i zdravlje: Horoskop za proleće i leto 2019.

Pročitajte šta vas čeka ovog proleća na astro planu...

  Izvor: Foto: Profimedia

Ovan

Ljubav

Već početkom godine slobodni Ovnovi mogu da ulete u burnu ljubavnu vezu koja neće biti dugotrajna ali će ih dobro prodrmati i osvežiti. Oni koji su u vezama i brakovima se zatvaraju prema partneru, imaju osećaj da im guši slobodu i dosadno im je. Pazite da ne budete pogrešno protumačeni od strane partnera da ne bi došlo do sukoba koji mogu dovesti i do raskida odnosa.

Tokom leta, tačnije polovinom jula susret sa osobom koja će vas oduševiti i veza koja će biti dugotrajna i može se završiti i brakom. Nemojte samo navaljivati, pošto vam je potreba za vezivanjem izražena, da se partner ne uplaši, mada se i sami trudite da balansirate između želja i realnosti, a ovnovska priroda želi sve, sad i odmah.

Od oktobra partnerski odnosi i brakovi su opet na testu, ponovo se vraća osećanje nerazumejvanja, partner vam zamera jer smatra da ga zanemarujete. Ovo je bitna godina za vas u smislu poslovnog napredovanja i preumorni ste da biste se raspravljali, pa to prećutkivanje i bacanje emotivnih problema pod tepih može dovesti do kraja godine do konačnog prekida veza.

Posao

U drugoj polovini protekle godine počele su da vam se vrzmaju po glavi ideje da biste mogli započeti sopstveni posao. Ove godine vam se pruža prilika za to. Postoji mogućnost da novac za pokretanje posla pozajmite od prijatelja ili dobijete od nasljedstva. Što se tiče nasledstva, biće rešeni procesi koji traju duže vreme ali nećete biti zadovoljni jer ćete dobiti manje od očekivanog. Nemojte se zaduživati u smislu uzimanja kredita.

Ovaj posao bi vam doneo dugoročne prihode i stabilnost. U ovoj godini, posebno u prvoj polovini vas očekuju brojne mogućnosti za putovanja i to dalja putovanja. Ako imate želju da unapredite vaše obrazovanje, sad je prava prilika za to, sa lakoćom ćete upisati ali i učiti i sve što uložite u svoje obrazovanje će vam se za dve godine višestruko isplatiti.

Onima koji imaju uslove za penziju je idealno vreme da predaju papire od aprila do oktobra.

(Godišnji horoskop za 2019)

Zdravlje

Koncentrisani ste na svakodnevne probleme i rešavate se svihe onih koji su vas godinama usporavali i sprečavali vaš napredak. Tempo će biti malo žešći od onog na koji ste navikli poslednjih godina, puni ste elana i novih ideja i trudićete se da uradite što više stvari što će vas povremeno dovoditi u stanje iscrpljenosti i umora. Povremene glavobolje, bolovi u mišićima.

U septembru vas očekuje pad imuniteta, bolesti vezane za respiratorni sistem.

Ne odlažite sistematske i odlaske lekaru, hirurške intervencije moguće poslednja tre meseca ove godine.

Bik

Ljubav

Sam početak godine Bikovima može doneti napade ljubomore, ali već krajem januara konjunkcija Venere i Jupitera smiruje tenziju i pojačava vašu potrebu za uživanjem (kao da do sada nije bila naglašena!). Mars ulazi u vaš znak za Dan zaljubljenih, što je odličan tajming za malo strasti. Ovo se posebno odnosi na slobodne Bikove, koji mogu iznenada ući u vezu sa osobom za koju su više puta izgovorili čuvenu rečenicu: "Nema šanse!".

Proleće će biti prožeto ljubavlju za sve Bikove, pa iako znate da ta veza možda neće trajati zauvek, svejedno ćete se prepustiti uživanju. Polovinom ljta zauzeti Bikovi mogu ući u sukob sa svojim partnerom oko nekih sitnica, a upotreba teških reči može dovesti do eskalacije sukoba. Potrudite se da tad raščistite sve probleme koje ste gurnuli pod tepih, inace će vas isti problemi ponovo dočekati u novembru. Slobodni Bikovi koji ne budu iskoristili kraj zime i prolece za pronalazak ljubavi, dobijaju drugu šansu krajem avgusta, kad im susret Venere i Marsa donosi mogućnost za ulazak u vezu, koja će biti protkana strašću i dubokim emocijama.

Posao

Tokom druge polovine 2018. godine osetili ste uticaj tranzitnog Urana u vašem znaku, a isto se ponavlja od marta ove godine. Uran je planeta promena i revolucije, pa će mnogi Bikovi u ovoj godini poželeti da promene nešto u svom životu, a to se prvenstveno odnosi na posao i finansije. U ovoj godini ćete tražiti način da u potpunosti promenite svoje radno mesto ili zanimanje, ali će većina vas ipak na kraju sve da završi sa kozmetičkim promenama na postojećem radnom mestu.

Ne brinite, Uran ostaje u vašem znaku narednih 7 godina, tako da će se nove prilike ukazati kasnije u budućnosti. Ukoliko ste Bik i želite da pokrenete privatan posao, proleće je odlično za planiranje, a septembar za samo pokretanje posla.

Krajem marta i u aprilu pazite na novac, nemojte biti rastrošni, jer se mogu pojaviti iznenadni troškovi. Decembar 2019. za vas označava početak odličnog perioda vezanog za stručna usavršavanja i napredak u poslu i samo je najava za 2020. godinu koja će biti odlična za vas. Imajte još malo strpljenja.

Zdravlje

Tokom 2019. godine, glavni segment na zdravstvenom planu, na koji Bikovi moraju posebno da se osvrnu, jeste upravo psihičko zdravlje. Već neko vreme se osećate izuzetno iscrpljeno i pomalo bezvoljno, što mogu biti prvi znaci depresije.

Udruženi uticaj Marsa i Urana tokom februara može izazvati nagle izlive besa i svakodnevne mini nervne slomove. Serija kvadrata između Jupitera i Neptuna će da lomi vaše ideale tokom čitave godine, što će još dublje da vas u gurne u apatiju i depresiju.

Potrudite se da to ne dozvolite, potražite sreću u malim stvarima i sačekajte povoljniji period, kada će vam više stvari ići po planu. Ako uvidite da ne možete sami izaći na kraj sa problemima koji vas muče, slobodno se obratite stručnjaku za mentalno zdravlje.

Blizanci

Ljubav

Povoljno je vreme da ozvaničite svoje dugogodišnje ljubavne veze, ali i da još jednom razmisle oni koji su skoro prekinuli da li bi trebalo da se pomire i da li su prenaglili u svojim odlukama. Opsijedaće vas stare ljubavi koje su najvjerovatnije u vezama ili brakovima i pričati kako ste vi bili ta prava osoba. Na vama je da razmislite i odlučite da li je to baš tako i da li preuveličavaju.

Već u januaru solo Blizancima će biti primamljivije da uđu u neku tajnu vezu koja može da ih skroz uzdrma i okrene sve naopačke. Možda započne neobavezno, ali su velike šanse da to bude ljubav vašeg života.

Krajem septembra ljubavni plan se zahuktava. Slobodni neće znati za koga da se odluče, zauzeće da razmišljaju o paralelnim vezama. Ovo je krajnje vreme da podvučete crtu i postupite onako kako treba da se ne biste sve više upetljavali i kraj godine dočekali iscrpljeno i nezadovoljno.

Posao

Pred vama je period u kojem ćete rešavati sve repove iz nekoliko proteklih godina. Već u prvom delu godine stižu vam obaveštenja o rešavanju sporova, prigovora razne vrste, brakorazvodnih parnica i ostalih pravnih zavrzlama koje odavno razrešavate. Ipak, pregledajte da li je sve urađeno i overeno kako treba da vas ne bi krajem godine sačekalo neko iznenađenje u vidu zaostalih neplaćenih troškova postupaka.

Mnogi će imati priliku da se presele, tako da i tu obratite posebnu pažnju na dokumentaciju i odmah i bez čekanja prebacite sve nekretnine na svoje ime.

Od proleća dobijate ponude da se vratite na rukovodeće mesto na kojem ste nekada bili, pripazite na osobe iz poslovnog okruženja koje će vas sačekati tamo i proverite da li zaista dobijate sve ono što vam obećavaju.Autoriteti su vam naklonjeni, moći ćete da dobijete razne povlastice na poslu samo na osnovu detinjastog osmeha.

Krajem godine pazite da od prijatelja ne stvorite sebi neprijatelja. Ne radite im iza leđa.

Imaćete više nego obično troškova vezanih za dom i porodicu.

(Astro zanimljivosti: Šta je karma?)

Zdravlje

Ove godine posebno obratite pažnju na zdravlje reproduktivnih organa- žene posebno na matericu i grudi. Ovo se odnosi i na starije žene iz vašeg porodičnog okruženja. Mogući i gubici bliskih članova porodice koji boluju duže vreme.

Tokom aprila i maja pazite na povrede, posebno u saobraćaju i rukovanju oštrim predmetima.

Psiha je preopterećena, imate potrebu da preispitujete vaše stavove vezane za decu i zasnivanje porodice. Godina je povoljna za trudnoću i to kad se najmanje nadate, pa ako ne želite iznenađenja obratite pažnju na kontracepciju. Blizance koji imaju decu očekuje malo više glavobolja oko njih u smislu ljubavnih problema, nervoze i suprotstavljanja, proveravajte ih češće.

Rak

Ljubav

Mnogi Rakovi već neko vreme vuku repove iz prošlosti na emotivnom planu, ali 2019. godina vam poručuje da prošlost treba da ostavite u prošlosti i da se posvetite boljim stvarima koje dolaze. Januar i prva polovina februara će biti obeleženi aspektima koji čiste vašu emotivnu zonu i čine vas otvorenijim za komunikaciju sa suprotnim polom. Ipak, žurite polako! Slobodni Rakovi treba da sačekaju jul za zvaničan ulazak u novu vezu. Ako upoznate nekog tokom proleća, nemojte srljati u novu vezu, sačekajte leto.

Malim koracima do savršenstva.

Ako druga strana to ne može da razume, i želi sve sad i odmah, onda to nije prava osoba za vas. Zauzeti Rakovi će uživati tokom većeg dela godine. Sukobi i problemi u komunikaciji su mogući tokom oktobra i novembra, ali ako prebrodite tu krizu, već od decembra se mogu čuti svadbena zvona!

Posao

Od novogodišnje noći pa sve do polovine februara Mars boravi u vašem polju karijere i statusa, a Uran je tu već nekoliko godina. Spremni ste za nove poduhvate, želite da započnete novi posao i smatrate da je ovo zadnji voz koji možete da uhvatite.

Ipak, budite pažljivi!

Iznenadan nedostatak novca vam može biti problem tokom januara, juna i septembra.

Trenutni rashodi su vam veći od prihoda, iako to obijate da priznate, pa ćete se više puta u toku prve polovine godine zapitati kako ćete nastaviti da finansirate sebe i svoju porodicu. Ne brinite, na kraju ćete sve stvari posložiti na pravo mesto i prevazići krizu. Već april donosi prve naznake uspeha, pa iskoristite ovaj mesec za temeljno planiranje.

Kraj avgusta donosi poboljšanja u prilivu novca, pa kad poplaćate zaostale dugove u septembru, od oktobra možete napokon da odahnete. Sam kraj godine je odličan za pokretanje novog posla, posebno ako je neka vrsta partnerskog posla u pitanju, ali za svaki slučaj dva puta proverite sa kim ulazite u zajednički posao.

Zdravlje

Već pomenute oscilacije na finansijskom planu kod vas mogu izazvati jake emotivne reakcije, što se može negativno odraziti na vaše zdravlje. Jake migrene, oscilacije u krvnom pritisku, problem sa hormonalnim statusom…

Širok je dijapazon problema koje kod vas prevelik stres može izazvati. Počnite sa jogom ili vežbama disanja, 2019. godina je odlična za neki novi hobi ili učenje neke nove veštine. Hronični bolesnici mogu osetiti naglo poboljšanje, ali i nagli pad na zdravstvenom planu, pa budite na oprezu.

Lav

Ljubav

S obzirom na promenjivu i pomalo haotičnu poslovnu i životnu svakodnevicu koja vas već neko vreme muči, bilo bi lepo da se okrenete svojoj porodici i deci. Odatle crpite snagu i regenerišete se. Čekaju vas lepa iznenađenja koja će vam priređivati tokom čitave godine.

Oni koji još uvek nemaju dece, a već neko vreme razmišljaju o tome, slobodno da se odluče na taj korak, jer je ovo pravi period za to i već od januara biste mogli da saznate da čekate bebu.

Partnerski odnos takođe trpi, nemojte da dolazite u sukobe s partnerom zato što vas nerviraju kolege i prodavačica iz samoposluge.

Slobodni Lavovi traže ljubav, ali nailaze najčešće na kratkotrajne seksualne veze iz kojih izlaze nezadovoljni.

Budite malo sami, sredite svoje misli pa odaberite, možda je prava osoba tu u okolini i već se poznajte, ali je ne primećujete. U jesen vam se u život vraća zaboravljeni prijatelj, neko ko je otišao u inostranstvo i niste imali dugo kontakte.

Posao

I u ovoj godini na poslu svakodnevni stresovi i preokreti od kojih ste se pomalo zamorili. Taman pomislite da ste rešili jedan problem, pojave se tri nova. Čuvajte se tajnih neprijatelja, naročito osoba ženskog pola i trudite se da sve važne razgovore oko posla obavljate lično.

Ne ulazite u sukobe jer ćete izvući deblji kraj, iako ste u pravu. Rešavajte probleme na diplomatski način, iako vam to nije u prirodi.

Na početku leta vas očekuju promena- treba da sačekate ovaj period i onda menjajte sve što vam se ne sviđa, a i da ih ne želite, promjene će se desiti. Imaćete osjećaj da je nastupila katastrofa ali za nekoliko meseci ćete uvideti da je sve bilo baš kako treba da bude. Ipak, nemojte donositi odluke naprečac, već razmislite. Ako vam se mota po glavi ideja da date otkaz, bolje idite na odmor ili bolovanje.

Poslednji mesec ove godine vam donosi olakšanje.

Zdravlje

Svakodnevni stres utiče na zdravlje pa se javljaju bolesti koje su više psihosomatske prirode. Obavezno krenite na neki sport ako do sada niste, pazite da imate redovne obroke i da redovno spavate. Ne preopterećujte sebe i ne preuzimajte sve obaveze na sebe.

Kao i u prošloj godini i u ovoj vas prate česte prehlade i infekcije urinarnog trakta.

Devica

Ljubav

Emotivni plan svih Devica u 2019. godini bi se mogao opisati jednom frazom, a to je "paljenje vatre".

Zauzete Device žele ponovo da rasplamsaju onaj stari žar u svojoj postojećoj vezi, jer već neko vreme imaju osjećaj da su zapeli u začaranom krugu svakodnevnih obaveza. S druge strane, slobodne Device traže tu prvu iskru, koja će se desiti na prvi pogled sa nekim i onda se pretvoriti u vezu koja će izgledati kao požar strasti i emocija.

Prva prilika za to je već u prvim danima januara, a dobre vibracije u vazduhu će se osećati sve do početka marta. Kraj marta može doneti manje trzavice u postojećim vezama, ali i kontaktu sa starim ljubavima iz prošlosti.

Bilo da ste slobodni ili zauzeti, pripazite se ove priče- nije sve kako se čini na prvi pogled. Ostatak godine će proteći relativno mirno, sve do početka decembra, kad Jupiter stupa na scenu. Decembarsko, praznično raspoloženje je odličan motiv da spojite ljubav i putovanja.

Otputujte na neku lokaciju na kojoj nikada niste bili, možda baš tad sretnete ljubav svog života!

Posao

U prvoj četvrtini godine može vas pratiti problem vezan za kolege ili nadređene na vašem trenutnom poslu, što vas može naterati da počnete razmišljati o promeni karijere ili poslovnog okruženja. Budite strpljivi, jer je pravi period za traženje novog posla, konkurse i intervjue, od početka juna do polovine avgusta. Ovo takođe važi i za nezaposlene Device, ako je uopste moguće pronaći takvu, jer vama je rad u krvi, i vi ćete uviek pronaći nešto da vam okupira slobodno vreme.

Kada su finansija u pitanju, od kraja marta do kraja aprila vam se otvara mogućnost za dodatnu zaradu kroz drugi posao u odnosu na vaše zvanično zaposlenje. Dva uzastopna puna Meseca u vašem polju novca nisu mala stvar. Nemojte propustiti ovu priliku! Sličnu poruku nosi i jesen 2019. godine, gde uz pomoć Marsa tj. napornog rada, možete dodatno da utvrdite svoju finansijsku poziciju. Godina je povoljna i za bavljenje nekretninama, ali samo za prodaju ili renoviranje postojeće nekretnine. Ako planirate kupovinu, budite oprezni, jer biste mogli platiti više od stvarne vrednosti kupljenog.

Zdravlje

Device su poznate kao znak koji vodi najviše računa o zdravlju, pa vas drugi znakovi često nazivaju najvećim hipohondrima zodijaka, ali vi se ne obazirete na to, jer se vodite parolom da je bolje spriječiti, nego liječiti.

2019. godina je relativno mirna kada su vaše zdravstvene tegobe u pitanju. Hronični bolesnici će do početka proljeća uspjeti da djelimično (neki čak i potpuno) otklone svoje probleme. Moguće je da ćete tokom marta dobiti koji kilogram viška, ali to nije nista zabrinjavajuće.

Krajem avgusta i u septembru obratite pažnju na vaš imunitet, moguće su različite vrsta upala i infekcija, koje jedva čekaju pad imuniteta, da bi se proširile. Pad imuniteta će u vašem slučaju biti prouzrokovan prekomernim radom i iscrpljivanjem, pa kako se budemo približavali jeseni, već prve naznake problema sa zdravljem shvatite kao znak da treba da usporite i uzmete zasluženi odmor.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity