Na isti način na koji tetovaža osobe može otkriti puno o njenoj ličnosti, prema astrolozima, tetovaža koju odaberete može takođe biti odraz vašeg znaka zodijaka. 

Ako je to slučaj, da bi bili sigurni kako su dizajn ili citat o kojem razmišljate tačan prikaz vas i onog što jeste, zašto ne bi pogledali šta zvezde kažu za inspiraciju? 

(Zašto je retrogradni Merkur u Lavu naša velika letnja škola koju ćemo dugo pamtiti?)

Donosimo vam primere motiva za tetovažu koje možete razmotriti na temelju svog horoskopskog znaka.

Ovan 

Ovan je samouveren, hrabar, strastven i vrlo pustolovan. Da bi to dokazao, on će birati tetovaže koje se ističu i kojima može pokazati svoju posebnost. Vođen Marsom, planetom akcije shodno tome poželeće tetovažu koja je povezana s akcijom, pobedom i kretanjem. Svoju tetovažu rado će pokazivati drugima pa će zato za nju odabrati neko vidljivo mesto poput ruke ili noge. 

Bik 

Vođeni Venerom, planetom Ljubavi, Bikovi su senzualni i vole uživati u životu, tako da njihove tetovaže mogu biti jednostavne i estetski prijatne. Takođe, često će se odlučiti na tetovaže koje za njih imaju određeno značenje. 

Blizanac 

Znak blizanaca iskazuje poverenje i haos, a njihov um uvek trči za svežim idejama i brojnim mogućnostima koje može učiniti odabir motiva tetovaže pravim izazovom. Ipak, verovatno da će se pripadnici ovoga znaka odlučiti tetovirati omiljene slike ili izreke na svoje telo. Takođe, skloni su odabiru motiva koju simbolizuje njihov znak poput obrisa dva lica.

Rak 

Pripadnici ovoga znaka su više orijentisani na dom i porodicu, tako da su simboli poput porodičnog stabla ili grba, imena dece ili ostalih članova porodice, te mesto rođenja će biti njihov odabir. Rakovi takođe iskazuju povezanost sa svojom domovinom pa su skloni patriotskim tetovažama i vojnim simbolima.

Lav 

Lav je živahna i strastvena osoba koja uživa biti u centru pažnje pa će tetovaža koju odaberu biti svojevrsna oda njihovoj moći. Osobe rođene u ovom znaku su na svoje telo sklone tetovirati sopstveno ime, nadimak ili samoga lava.

Devica 

Device svemu u životu pristupaju s puno opreza, a odluku donose tek nakon pomnog razmišljanja. Tako je i s tetovažama pa se najčešće odlučuju upravo na tetovaže koje za njih imaju određeno značenje, poput imena deteta ili značajnog datuma. Takođe, svoje tetovaže vole zadržati za sebe pa su ih sklone skrivati od pogleda i tetovirati na unutrašnjosti bedra ili područje iza uha.

Vaga 

Vage su sklone odabrati tetovažu koja predstavlja lepotu i odlučiti se na jednostavne prikaze cveća i ptica. Uz to, sklone su na svom telu istetovirati imena svojih partnera. Bez obzira koji dizajn izaberu, naglasak je stavljen na estetiku i vizualnu privlačnost.  

Škorpija 

Kod Škorpija u životu pa tako i tetovažama važi - sve ili ništa. Ili uopšte nisu skloni tetoviranju ili su najveći zaljubljenici u njega i celo bi telo prekrili tetovažama. Posebno vole dva motiva: feniksa koji se usprkos svim nedaćama ponovo podiže iz pepela i škorpiju kojim ponosno pokazuju kog su znaka zodijaka pripadnici. 

Strelac 

Strelac je avanturističkog duha i uvek spreman za nove avanture pa njegove tetovaže često odaju počasti njihovim pustolovinama. Pripadnici ovog znaka neretko se odlučuju tetovirati inspirativne citate, reči na stranom jeziku, geografske koordinate i religijske simbole. 

Jarac 

Jarac je često okarakterisan kao najozbiljniji znak horoskopa  pa su njihove tetovaže zapravo životne smernice za uspeh i sreću. Bilo da je reč o inspirativnim citatima, simbolima valuta ili njihovim datumima rođenja Jarčevi će uvek tražiti minimalne, ali upečatljive načine za slavljenje sopstvenog lika i dela.

Vodolija 

Vodolija svoju individualnost često prenosi i na odabir tetovaža pa će se tako odlučiti na jedinstvene i neobične tetovaže. Pripadnici ovog znaka neretko će satima studiozno promatrati predloge, te sami učestvovati u kreaciji finalnog dizajna.  

Riba 

Ribe su senzualne te je najverovatnije da će od svih znakova zodijaka prve istetovirati ime svoga partnera. One se ne boje komentara javnosti već rade isključivo ono što smatraju ispravnim. Takođe, sklone su tetovažama s vodenim motivima.

Izvor: Miss7

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/