Provođenje najlepšeg doba godine u kućnim uslovima bi za mnoge moglo biti zastrašujuća vest jer se vezuju za dosadna dešavanja za razliku od svih zanimljivih adventa i događaja po gradu.

Ipak, ukoliko ove godine bude slučaj da praznike proslavljate u toplini svoga doma, verujemo da će vam ponestati ideja kako da zanimljivije i korisnije iskoristite vreme provedeno kod kuće.

Baš kao što se stalni "kućni tipovi" ne plaše ovakve proslave, ne biste trebali ni vi, jer uvek postoji još mnogo stvari koje možete da naučite, uradite ili unapredite dok ste u svoja četiri zida.

Uz omiljeni televizijski program, kreativne recepte za božićne koktele i savete za manikir, kvizu znanja, božićne filmove i predloge za čitanje, postoji još mnogo prazničnih opcija koje treba razmotriti kako biste zaboravili na dosadu i zanimljivo iskoristili vreme.

U nastavku smo naveli sve stvari koje treba da uradite ukoliko ostaje kod kuće tokom praznika:

1. Obnovite gradivo Harry Pottera pre izlaska novog dela

Uoči predstojeće 20. godišnjice Harry Pottera "Povratak u Hogwarts" koji bi trebalo da se emituje u Velikoj Britaniji za Novu godinu, ovaj Božić bi mogao biti savršeno vreme da se ponovo pogledaju prethodni delovi filmova magične franšize.

2. Napavite božićni Zoom kviz

Verujemo da vam je pomisao na povratak na Zoom posebno bolan zbog asocijacije na karantinske dane, međutim virtuelni božićni kviz bi mogao biti najbolji način da se družite sa svojim najmilijima tokom prazničnog perioda. Osmislite pitanja i zabavite se uz fer igru sa prijateljima!

3. Uživajte u božićnom TV programu

Još jedan način da provedete vreme kod kuće tokom praznika je da uživate u ovogodišnjem prazničnom programu. Niske temperature su već dovoljan razlog da se zavalite u udobnu sofu, ušuškate u toplo ćebe, obezbedite omiljenu hranu i piće i uživate u celodnevnom prazničnom maratonskom programu.

4. Uživajte u božićnoj muzici

Možda ste se već zasitili pesme Mariah Carey "All I want for Christmas is you" koja je redovna pratnja prazničnih InstaStory-ja , međutim postoji, naravno, mnogo modernih božićnih pesama koje možete slušati tokom ovog perioda. Ariana Grande, Kelly Clarkson, Justin Bieber i drugi su kreirali neke zaista dobre pesme koje su asociraju na praznični duh.

10 STVARI KOJE MOŽETE DA RADITE AKO OSTAJETE KOD KUĆE ZA PRAZNIKE.
Unsplash/Patrick Perkins 

5. Isprobajte svečani manikir

Ako vaša predbožićna rutina obično uključuje ulepšavanje u salonu, možda je vredno isprobati neke „uradi sam“ tretmane koje možete postići u kućnim uslovima, počevši od svetlucavih noktiju. Ukoliko niste najveštiji u crtanju po noktima, za ombre šljokice na noktima vam nije potreban profesionalac.

6. Naučite kako se plete

Mnogi su bili impresionirani veštinom pletenja Tom Daleya ove godine, a ronilac koji se pronašao u pletenju ohrabruje više ljudi da iglu i konac shvate kao jedan od oblika opuštanja. Tokom slobodnih dana i praznika, sada je možda najbolje vreme da se okušate u hobiju pletenja kao početnik, jer nikad se ne zna, možda ćete na kraju izraditi celu svoju jesen/zima. kolekciju.

7. Božićni filmovi su uvek dobra ideja

Suočimo se s tim, božićna izolacija je u potpunosti prihvatljiva kada shvatimo da možemo neograničeno gledati omiljene filmove. Počnite od omiljenih božićnih klasika poput Love Actually, Home Alone i Elf ili za promenu pogledajte neke od modernih božićnih filmova.

8. Napravite sebi božićni koktel

U redu, praznike možda nećete provesti u omiljenom pabu ili baru, ali to ne mora da isključuje vaše omiljeno piće.
Postoji mnogo ideja na TikTok platformi za homemade koktele koji vas neodoljivo uvlače u praznični mode.

9. Napravite božićnu večeru

Za mnoge ljude koji će ovaj Božić provesti u toplini svoga doma, možda je sada pravo vreme da samostalno pokušavaju da naprave božićnu večeru. I to je veliki zadatak! Prelistajte po internetu recepte svog omiljenog jela i pokažite svoje kulinarske sposobnosti na delu.

10. Čitanje knjiga sa liste iz 2021. 

Islandska tradicija jolabokaflodid, što se otprilike prevodi kao „poplava božićnih knjiga“, uključuje poklanjanje knjiga na Badnje veče i čitanje uz šoljicu tople čokolade. Boravak kod kuće pruža savršenu priliku da prihvatite tako lepu tradiciju, a priznaćemo da je 2021. godina bila godina puna sjajnih knjiga.