Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nam je donelo pomračenje sunca u Raku

Autor majab

Planeta će se još dugo baviti pandemijom ali i njenim posledicama, na prvom mestu ograničenjima s kojim smo nedavno bili suočeni

Nema astrološke teme koja je toliko obrađivana kao što su pomračenja Sunca ili Meseca. Čak i najveći astroskeptici prihvataju mogućnost delovanja nebeskog plesa dva tela, Sunca i Meseca, na život na Zemlji.

U nedelju, 21. juna, tranzitno Sunce ulazi u znak Raka. Odmah, još dok je Sunce na nultom stepenu ovog znaka, sustiže ga Mesec i taj trenutak predstavlja pomračenje Sunca. Da bismo bolje razumeli ovo pomračenje, prvo moramo sagledati da sagledamo šta Rak, Mesec i Sunce u astrologiji predstavljaju.

Uopšteno, Rak je kardinalni znak koji ukazuje na brze događaje, odlučnost i akciju koja je emotivno prebojena. Vladar ovog znaka je Mesec koji je simbol porodice, materinstva, suza, duše, naše podsvesti, emocija, raspoloženja, vremenskih oscilacija, aktulenih (dnevnih) dešavanja, a u mundanom horoskopu predstavlja široke narodne mase, narod.

S druge strane, pogledajmo Sunce. Ono, astrološkim jezikom rečeno, predstavlja svest, ego, volju, jasnost, životnu energiju, istinu. Sunce nam daje mogućnost da svoje duševne, emotivne, duboko utisnute mesečeve potrebe ispoljimo i realizujemo - iznesemo na svetlost dana.

Brojna su štiva u kojima je opisana simbolika Sunca i Meseca u astrologiji, ali, za temu pomračenja, dovoljno je ovo nabrojano. Dakle, radi se o dva nebeska tela koja, svako na svoj način, suptilno kompletiraju svest i podsvest kao celinu ljudskog bića.

Šta aktuleno pomračenje Sunca nama donosi?

Prvo, na globalnom planu, ovo najavljuje promenljivost meteoroloških prilika, jačanje klimatskih promena, a moguće su i velike prirodne nepogode. Veliki i nagli priliv osećaja i promenljivosti raspoloženja, koje u tminu baca svest, osetiće cela planeta, jer pomračenje se odigrava baš na samom "ulazu", nultom stepenu znaka Raka. Ovo je mesto koje ukazuje na najjaču simboliku znaka.

Na jakom, nultom stepenu nalazi se i Saturn, ali u Vodoliji. Između njega i Sunca/Meseca formiran je ugao od 150 stepeni, koji se u astrologiji tumači kao jedan od najnepovoljnijih, jer je to simbol - trpljenja, malignog kompromisa, ograničenosti, osujećenosti. Ovo ukazuje na to da će se planeta još dugo baviti pandemijom ali i njenim posledicama, na prvom mestu ograničenjima s kojim smo nedavno bili suočeni, ali koja će se na razne načine provlačiti i u narednom periodu. Ovaj aspekt je veliki "neprijatelj" socijalnog i društvenog života.

Suštinu simbolike pomračenja Sunca možda će najslikovitije prikazati primer jedne osobe kojoj je, jedne godine, pomračenje "palo" na osetljivu tačku u ličnom horoskopu. Tog dana ona je, posle ručka, prilegla da se odmori. Ubrzo je utonula u duboki san koji je potrajao neobično dugo. Kada se, napokon, prenula, uplašeno je iskočila iz kreveta, ubeđena da, iz nepoznatih razloga, hitno mora da istrči iz stana. Pošto su ulazna vrata bila zaključana, a ključa nije bilo, iz stana je, panično, iskočila kroz prozor. Srećom, prošla je sa lakim povredama, jer se stan nalazio u prizemlju. Dakle, potpuno pomračenje Sunca (svesti) prouzrokovlo je jaku i neracionalnu emotivnu reakciju (Mesec) koja ga je, zamalo, odvela u tragediju.

Naravno, ovo se neće desiti svakom kada je pomračenje Sunca. Ovoj osobi su Sunce i Mesec, te godine, aktivirali astrološku sliku iz ličnog horoskopa koja je ukazivala na takvu mogućnost. Ali, sva simbolika pomračenja Sunca satkana je u ovom događaju, pa kao takav je poučan kako bismo prepoznali sve mehanizme koji se, u narednom periodu, mogu aktivirati.

Važno je naglasiti da se uticaj dolazećeg pomračenja najjače oseća u danima pred pun aspekt. Dakle, dva-tri dana pre 21. juna, nalet je ogroman, pa treba biti obazriv. Da li će vam aktuelno pomračenje doneti nešto, pogledajte u svom horoskopu. Ukoliko je aktivirana neka od vaših natalnih planeta, očekujte promene. One ne moraju biti nepovoljne, naročito ako je to tačka vašeg natala koja ukazuje na dobra dešavanja. Ipak, ukoliko postoje nagoveštaji izazova i neprijatnosti, savladajte emotivne naboje i imajte strpljenja za ljude koji vas okružuju, jer i oni trpe plimu kosmičkih suza kao i vi.

Izvor: novosti.rs

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity