Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da izbegnete onaj "nemam šta da obučem" osećaj

Tri načina kako da izbegnete rutinu u oblačenju.

 Izvor: Foto: Profimedia

Jasno je da se lični stil ne stvara tokom desetominutnog oblačenja svakog jutra, ali ukoliko ste u stanju da jasno definišete svoj fazon, već ste napravili prvi korak ka izgradnji kompletnog looka.

Za početak pregledajte svoj garderober, jer će vam to pomoći da shvatite koji je zapravo vaš stil. Veliki broj žena često kupuje iste komade iznova i iznova. Identifikujte ih i lakše ćete razumeti i odrediti modele i trendove koje poštujete najviše. Tada napravite sopstveni mood board idealnog stila, izdvajajući kombinacije koje vas inspirišu, a koje ste videli, recimo u Elle-u, na Instagramu, Pinterestu... Jednom kada stvorite tačnu zamisao svog izgleda, imate mogućnost to i da ostvarite. 

Evo tri saveta koji će vam pomoći da iskoritite ono što već imate, kako biste postigli svoj izmaštani izgled.

Složite garderobu iz ormana kao u butiku

Većina ormana organizovana je prema kategorijama, gde majice stoje sa majicama, a farmerke sa farmerkama. Iako je ovaj metod, razume se, vrlo praktičan, baš to može omesti vašu kreativnost i odmoći vam da razmišljate o kombinacijama koje nisu tako očigledne. I eto nam onda čuvene rečenice dok stojimo pred punim ormanom: nemam šta da obučem. Ovaj osećaj dobijamo kada se prepustimo navici kombinovanja istih stvari, na isti način, ne razmišljajući o svim tim potencijalnim mogućnostima koje su pred nama.

Reorganizujte zato svoj orman po principu butika! Pošto verujemo da nemate mesta za lutke koje biste oblačili, poslužiće i običan ofinger. Jednostavno počnite da odlažete stvari tako što ćete kačiti na čiviluk različite komade, koje možda i ne biste kombinovali na prvi pogled. Svaki put ređajte različite stvari, nekada prepustite stvar slučajnosti, a nekada iskorisite ideju koju ste dobili na Instagramu i pokušajte da sastavite sličnu kombinaciju od onoga što već imate. Zaboravite na savršen red u ormanu i prepustite se kreativnom neredu!

Krenite obrnutim redom

Kada počnete da se oblačite koja je prva stvar koju birate? Najčešće bluza, ili pantalone, zar ne? Krenite od cipela. Prvo odaberite obuću, pa nastavite sa osmišljavanjem outfita odozdo na gore. Neka vam nakit ne bude uvek poslednja stavka, nekada počnite baš od ogrlice. Budite kreativni.

Napravite sopstvenu listu TOP 10

Provedite neko vreme u isprobavanju sopstvene garderobe pred početak svake sezone. Napravite listu svojih omiljenih 10 kombinacija za tu sezonu i pokušajte da zamislite gde ćete ih obući u naredna tri meseca (sastanci, izlasci, date večeri, venčanja...). Slikajte se i sačuvajte na vašem kompjuteru. Kada počnete da razmišljate šta obući, prelistajte soptvene slike, iz njih mogu da se stvore i nove ideje.

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity